Foto: LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvalde oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” ir publicējusi nekopto kapavietu sarakstu.

'Latvijas Vēstnesī' minētie kapavietu uzturētāji vai viņu pilnvarotās personas tiek aicinātas triju mēnešu laikā veikt darbības kapavietu sakopšanai un ierasties pie kapsētu pārziņiem, lai netiktu pārtraukti līgumi par kapavietu uzturēšanu, ziņo Rīgas dome.

Publicētais nekopto kapavietu saraksts pieejams šeit.

24. februārī tika apstiprināti jauni saistošie noteikumi par kapsētu darbību un uzturēšanu. Šajos noteikumos ir samazināts nekoptu kapavietu aktēšanas termiņš no pieciem uz trim gadiem. Taču virsapbedījumus, mirušo apbedot zārkā, šajās vietās varēs veikt tikai tad, ja būs pagājuši 20 gadi pēc iepriekšējā apbedījuma.

Aktēšana ir vairāku darbību kopums, kurā ietilpst nekoptas kapavietas apsekošana, brīdinājuma zīmes uzstādīšana un katru gadu akta par nekoptu kapavietu sastādīšana, kas tiek nosūtīti kapavietas uzturētājam. Ja kapavietas uzturētājs pēc vairākkārtīgiem brīdinājumiem nereaģē, viņam kapavietas uzturēšanas tiesības izbeidzas un kapavieta pāriet pašvaldības valdījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!