Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvā uz aizdomu pamata par spiegošanu aizturēts kāds 1977. gadā dzimis Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieks, raksta "Delfi.lt".

Lietuvas Valsts drošības departamenta darbinieki sarežģītā izlūkošanas operācijā nodevuši prokuratūrai dokumentus, kuri atklāj, ka jau 29. aprīlī apturēta pret Lietuvu vērsta izlūkošanas operācija, kuras mērķis bijis iegūt informāciju par Lietuvas tiesībsargu un izlūkošanas aģentūru darbu.

Viļņas apgabaltiesa 30. aprīlī apstiprināja prokurora lūgumu, kas ļauj uz trim mēnešiem aizturēt aizdomās turamo personu.

Saskaņā ar Lietuvas Valsts drošības departamenta informāciju Lietuvas ģenerālprokuratūrai izdevies apturēt kārtējo Krievijas izlūkdienestu mēģinājumu iegūt tikai valsts vadības rīcībā esošu informāciju. Šo darbību mērķis bijis ietekmēt lēmumu pieņemšanu Lietuvas visaugstākajā līmenī.

Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas pārstāvis Arvīds Anušausks atklāj, ka aresta gadījums ir kas jauns. Līdz šim publiski ziņots tikai par diplomātu izraidīšanu vai aizturēšanu. Šoreiz aizturētajam nebija diplomātiskais statuss, kādēļ viņu izdevies arestēt.

Viņš norāda, ka Krievijas puse, iespējams, kļūdījusies, kas Lietuvas tiesībsargiem ļāvis rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!