Foto: LETA

Akcionāru līgumā ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" Vācijas investoru iekļauts aizliegums iegādāties, īrēt un izmantot jebkura militāri rūpnieciska kompleksa produkciju, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šis nosacījums attieksies uz ražotājiem, pret kuriem noteiktas Eiropas Savienības sankcijas.

"Prudentia" atrastais "airBaltic" finanšu investors, Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess pret šīm izmaiņām neiebilst un ir gatavs ieguldīt "airBaltic", ja Saeima atbalstīs "airBaltic" aizdevuma kapitalizāciju, piebilda Straujuma.

"airBaltic" nelidos ar "Sukhoi Superjet" lidmašīnām," apliecināja kompānijas valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Viņš skaidroja, ka lēmums par lidmašīnu iegādi ir noslēguma stadijā un tiek gaidīts Saeimas lēmums par aizdevumu, bet “Superjet" lidmašīnas "airBaltic" flotē nelidos.

Pēc amatpersonu teiktā, izvēloties reģionālās lidmašīnas, "airBaltic" ņems vērā pēdējo dienu intensīvās sarunas ar Kanādas lidmašīnu ražotāju "Bombardier".

"Bombardier" pārstāvji ir nopietni ieinteresēti aktīvāk iesaistīties, teica iekšlietu ministrs, satiksmes ministra amata izpildītājs Rihards Kozlovskis (V).

Jau vēstīts, ka Saeima par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai "airBaltic" lems nākamajā sēdē pēc valsts budžeta pieņemšanas, proti, 3.decembrī.

Valdība 3. novembrī atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš iegūs 20% "airBaltic" akciju.

Paredzēts, ka Montāgs-Girmess "airBaltic" ieguldīs 52 miljonus eiro, bet no valsts puses kā Valsts kases aizdevums tiks nodrošināti 80 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!