Foto: LETA
Topošajā valdībā Finanšu ministrijai (FM) jāturpina darbs ēnu ekonomikas apkarošanā, jāaktivizē Eiropas Savienības fondu apguve un jāstrādā pie nodokļu sistēmas pārskatīšanas, sacīja potenciālais nākamais FM parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Edgars Putra (ZZS).

Lai īstenotu nodokļu sistēmas pārskatīšanu, ļoti noderīgs būs Pasaules Bankas attiecīgais pētījums, kura starpatskaites būs pieejamas 2016.gada vidū, bet visi rezultāti noslēguma formātā - gada beigās, norādīja iespējamais nākamais FM parlamentārais sekretārs.

Tāpat jāstiprina jau iesāktais darbs pie reģionālo krājaizdevsabiedrību stiprināšanas, caur tām īstenojot mikrokreditēšanas programmu, teica Putra. Tas ir viens no iesāktajiem darbiem Ekonomikas ministrijā (EM), un jāņem vērā, ka abu ministriju darbs vairākās lietās ir savstarpēji saistīts, norādīja politiķis.

Deputāts arī vērsa uzmanību uz nepieciešamību stiprināt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) kapacitāti. Iestādei kopā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu ir izdevies pārbaudīt tikai daļu no apmēram 110 000 banku ziņojumiem par darījumiem vai citām situācijām, kas raisa jautājumus, viņš norādīja.

FKTK kapacitātes stiprināšanai varētu tikt spriests par komercbanku attiecīgās nodevas palielināšanu, viņš piebilda.

Kā ziņots, EM parlamentārais sekretārs Putra piekritis topošajā valdībā ieņemt FM parlamentā sekretāra amatu, aģentūrai LETA apstiprināja pats politiķis. Piedāvājumu ieņemt parlamentārā sekretāra amatu Putram izteikusi finanšu ministra amata kandidāte, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!