Foto: Privātais arhīvs

Jau šovasar Latvijā notiks unikāls starptautisks skaistuma konkurss sievišķīgu formu īpašniecēm Ms.Top of the World Plus Size 2016. Latviju tajā pārstāvēs Tatjana Mackeviča (attēlā), kura ir pašmāju lielo izmēru modeļu kustības aizsācēja.

"Kā plus size modele darbojos jau piecus gadus. Esmu piedalījusies Rosme, Vaide kampaņās, strādāju arī Krievijā," sarunā ar DELFI Izklaidi ar sevi iepazīstina Tatjana. Kad Kristīne Lindenblate viņai piedāvājusi pārstāvēt Latviju šādā unikālākā konkursā, izskatīgā sieviete ne mirkli nav šaubījusies.

Viņa uzskata, ka ir pēdējais laiks arī latviešiem parādīt tādu sievišķo skaistumu, kādam pasaule dod priekšroku jau vairākus gadus.

"Plus size modeļu industrija pēdējos gados attīstās ļoti strauji. Tievās meitenes vairs nav modē! Protams, Latvijai ir tendence visu par pāris gadiem iekavēt, līdz mums vēl šis vilnis nav atnācis.

Mums ir daudz dizaineru, bet ne visi ir gatavi tādām pārmaiņām, lielākā daļa joprojām turas pie ierastā tipa modelēm. Līdz ar to Latvijā arī nav daudz šo plus size modeļu, jo mums te pagaidām nav daudz darba.

Bet līdz ar to nav arī konkurences," smejas Tatjana, kura ar lieliskiem panākumiem darbojas arī ārzemēs.

Sievišķīgo formu īpašniece ir pārliecināta, ka vasarā gaidāmais skaistuma konkurss būtiski sakustinās ledu šajā industrijā arī Latvijā.

"Mums joprojām tiek uzspiests šis it kā standarts, ka normāla sieviete valkā 36. vai 38. apģērba izmēru. Ir laiks pierādīt, ka arī apaļīgas dāmas var būt skaistas un pašpārliecinātas! Es gribu iedvesmot latvietes nekautrēties no saviem apaļumiem.

Ne jau izmērs ir svarīgs, bet gan proporcijas. Ja sieviete nav liels tauku kvadrāts un sevi kopj, viņa var izskatīties ļoti skaisti arī tad, ja valkā lielo izmēru," iedvesmas pilna ir Tatjana.

Arī viņai šad un tad uznākot vēlme nomest kādu lieku kilogramu, taču tas, ko Tatjana nekad nevēlas zaudēt, ir savas sievišķīgās proporcijas. "Jā, es arī gribu mazliet notievēt, taču nekad negribētu būt pavisam kalsna.

Es uzskatu, ka apaļīgas sievietes var būt pat ļoti simpātiskas. Man gribas ticēt, ka konkurss Ms.Top of the World Plus Size 2016 daudziem Latvijā atvērs acis un liks paraudzīties uz sievišķību no jauna skatu punkta," cer Latvijas pārstāve skaistuma sacensībā.

Fotogrāfiju autori: Polina Viljuna, Lena Nezenceva, Oļegs Zernovs, Svetlana Mandrikova, Sergejs Ferdinands.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!