Foto: Shutterstock
Jaunais astroloģiskais gads sākas līdz ar pavasara Saulgriežu iestāšanos, kad Saule ieiet Auna zvaigznājā, tādējādi dodot impulsu jaunām norisēm. Pēc Latvijas laika tas notiks 20. martā, plkst. 6:30. Astroloģiskā karte, kas veidota uz šo brīdi, dod norādes par nākamo trīs mēnešu periodu un vienlaikus iezīmē tendences visam turpmākajam gadam. Ko tā vēsta?

Kopumā ir gaidāmas pārmaiņas, kuras savu gaitu vēl tikai ieskicē: mērķi vēl tikai pieņem noteiktu struktūru, nosprauž plāna punktus un briest konkrētai rīcībai. Šobrīd priekšplānā izvirzās vīzija, tieksme paļauties uz ilūziju, cerību uz visu labo un skaisto. Nekas vēl nav skaidrs pasaules un nākotnes kontekstā. Taču tas ir tikai pagaidām!

2016. gads ir Olimiskais gads – Vasaras olimpiskās spēles Rio. Marss Strēlniekā Saulgriežu horoskopa 8. mājā šajos trijos mēnešos aktivizē olimpiskā gara klātbūtni. Marsa harmoniskais aspekts ar Sauli 1. mājā sportistiem rada labvēlīgu laiku nospraust mērķus. Personīgā iniciatīva un spars – kaut vai iekšēja pārliecība – var nest atzinību. Sportistiem gan jāpiegriež vērība medikamentiem: var gadīties pa kādam dopinga skandālam. Arī jaunā vīrusa izplatība prasa jau laikus veikt profilakses pasākumus veselības jautājumos.

Tauta tuvākajos mēnešos kolektīvi prasīs uzmanību un savu vajadzību uzklausīšanu. Emocionāli būsim visai bravūrīgi, pārliecināti par sevi, azartiski iestāsimies diskusijās, bet tajā pašā laikā izskatās, ka esam gatavi pieņemt pārmaiņas.
Indra Saukāne

Jāapbēdina mākslinieku un mūziķu pasaule – šis gan būs izcils laiks radošajām iecerēm, tomēr noteikto nodokļu slogs var radīt grūti apejamus konfliktus. Atliek cerēt, ka radošie prāti šo problēmu spēs kaut kā kreatīvi atrisināt...

Nākamais periods joprojām sola arī šūpošanos sabiedrībā – saistībā ar valdības darbu un lēmumiem. Mūsu dižvīriem un dižsievām šis tiešām būs izaicinājumu gads, kad neordināri lēmumi un reformas gan gūs tautas atbalstu, tomēr var izteikti nepatikt mūsu spēcīgajiem politiskajiem domubiedriem: viņi (kā jau tas ierasts) akceptēs pakļaušanos un strādāšanu pēc nospraustajiem plāna punktiem un neatbalstīs jaunizvirzītos priekšlikumus. Lielākā daļa globālos procesus ietekmējošās informācijas tomēr vēl tiks apspriesta mums aiz muguras. Un varbūt tā arī labāk, jo gaušanās tur neko neizmainītu.

Tauta tuvākajos mēnešos kolektīvi prasīs uzmanību un savu vajadzību uzklausīšanu. Emocionāli būsim visai bravūrīgi, pārliecināti par sevi, azartiski iestāsimies diskusijās, bet tajā pašā laikā izskatās, ka esam gatavi pieņemt pārmaiņas.

Ar pārrobežu sadarbību saistītās ieceres var tikt uz kādu laiku nobremzētas.
Indra Saukāne

Uzņēmējiem ieteikums turpināt ņemt vērā nestabilo pasaules kontekstu, kas var ietekmēt finanšu stratēģiju un resursu pieejamību.

Finansiālajā jomā liela vērtība tiks piešķirta baumām, ilūzijām un intuitīvai darbībai. Risks šajā ziņā neattaisnosies – aizmuguriskas darbības, negodīga cīņa, lētticība radīs ilūziju, kas, visticamāk, taps sodīta un radīs problēmas investīciju piesaistē, ja tādas plānojas.

Sakaros būs pagrūti novērtēt, kas ir fantāzija un kas – meli. Liela nozīme būs spējai pielāgoties un sekot intuīcijai. Veiksme un izdošanās nāks no rūpīga darba, līdzšinējo nosprausto plānu un ieceru sistemātiskas (!) realizācijas. Ar pārrobežu sadarbību saistītās ieceres var tikt uz kādu laiku nobremzētas. Atbalstu var gūt no domubiedriem, veidojot apvienības.

Kopumā nākamais solās būt periods, kurā valda emocijas un ekspresija tiklab drīzo olimpisko sacensību, kā arī pasaules politisko norišu kontekstā, bet laiks reizē liek pievērsties jau iesākto procesu detaļām, pienākumam un noteiktu procedūru ievērošanai.

Mostamies pēc ziemas, un – lai izdodas noķert pavasara enerģijas vilni!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!