Tie, kuriem patīk operu ārijas un labs džezs, 10. jūnijā iesakām doties uz Latvijas Radio bigbenda un Maestro Raimonda Paula jauno koncertprogrammu, kurā skanēs gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas – Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaha darbiem, Žorža Bizē "Karmenas", čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka "Nāras" un Džordža Gēršvina meistardarbs "Porgijs un Besa".

Taču noteikti jāpiemin, ka šīs melodijas aranžējis jaunais un talantīgais britu mūziķis Kallums O (Callum Au). Jāpiebilst, ka Radio bigbendam jau izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar jauno britu: pirms kāda laika izskanēja projekts "Johana Sebastiana Baha reminora klavierkoncerts", kur jaunajam māksliniekam izdevās ārkārtīgi smalki Baha mūziku saliedēt ar džeza ritmiem un kur akordeona solo tika uzticēts talantīgajai latviešu akordeonistei Ksenijai Sidorovai.

Papētot Kalluma biogrāfiju, top skaidrs, ka ne velti viņš tiek dēvēts par vienu no Lielbritānijas labākajiem jaunajiem mūziķiem: viņš ne tikai ir nodibinājis savu orķestri "Callum Au Big Band", kas 2012. gadā tika atzīts par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Lielbritānijā, bet arī sadarbojies ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, īpaši viņiem kā ārštata komponists rakstot un aranžējot mūziku: BBC Big Band, "Clare Teal", arī Latvijā labi pazīstamos "Swingle Singers" u.c.

Paralēli visam viņš pagūst spēlēt trompeti un organizēt lietas pasaulslavenajā "Ronnie Scott Kazz Club", sadarbojoties ar daudziem māksliniekiem, tostarp divām trešdaļām "Spice Girls" un kā ārštata trombonists spēlēt Apvienotās Karalistes top ansambļos ("John Wilson Orchestra", "Echoes of Ellington" u.c.) un pat uzspēlēt trombonu, atrodoties vairāku Vestendas šovu orķestra bedrē...

Arī viņa orķestrēšanas prasmes ir ļoti pieprasītas: viņš nodrošinājis mūziku izrādēm "Lorna Luft: The Songbook of Judy Garland", "The UK Salutes Fran", and "From Rags to Ritzes: the Irving Berlin Story", tāpat viņa aranžētā mūzika skan filmā "A Royal Night Out" ar aktieru Emīlijas Vatsones un Ruperta Evereta piedalīšanos.

Te gan jāpiebilst, ka mūzika neaizpilda gluži visu Kalluma dzīvi: brīvajā laikā viņam patīk tropu zivis, Āzijas virtuve, "Star Trek" un stratēģijas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!