Foto: AFP/Scanpix
Divi vīrieši no kāda attāla ciemata Kanādā atklājuši, ka īsi pēc dzimšanas abi samainīti un uzauguši viens otra bioloģiskajās ģimenēs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Leons Svensons un Deivids Teits samainīti pirms 41 gada 1975. gadā "Norway House Hospital" slimnīcā. Faktu, ka abus mājās no slimnīcas aizveduši "neīstie" vecāki, apliecinājušas DNS analīzes.

"Es ļoti vēlos dzirdēt atbildes. Tas mūs ietekmēs šā vai tā, to es zinu. Tas būs garš ceļojums," preses konferencē paudis Teits, skaidrojot, ka jūtas "dziļi saviļņots, apjucis un nikns". Viņš arī uzsvēris, ka cilvēki, kuri viņu uzaudzinājuši, "vienmēr būs viņa mamma un tētis", taču tagad viņam "ir vēl viens brālis, vēl viena mamma un tētis". "Mēs vienojāmies būt viena ģimene," pastāstījis Teits, atklājot, ka visi iesaistītie vecāki vēlējušies pret abiem vīriešiem turpināt izturēties kā pret saviem dēliem.

Tas ir jau otrais šāda veida gadījums, kas gada laikā nācis gaismā Kanādā. Novembrī vietējā valdība paziņojusi par līdzīgu gadījumu tajā pašā slimnīcā. Arī toreiz samainīti divi nesen dzimuši zēni. Tieši šis gadījums, kas arī noticis 1975. gadā, pamudinājis Svensonu un Teitu veikt DNS analīzes.

Vīrieši ir no pilsētas, kurā lielākā daļa iedzīvotāju ir Kanādas iezemieši jeb pamatiedzīvotāji.

Kanādas veselības ministre Džeina Filpota paziņojusi, ka šis gadījums ir "svarīgs atgādinājums [..] steidzamai nepieciešamībai nodrošināt augstas kvalitātes veselības aprūpi visiem iezemiešiem".

Ministre norādījusi, ka tiks sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai nav notikusi vēl kāda jaundzimušo samainīšana.

Kanādā dzīvo 1,4 miljoni iezemiešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!