Foto: Publicitātes attēli
Jūlijā pieņemtās "tikumības vadlīnijas" nav bijušas tikai kārtējās izmaiņas izglītības nozares normās, tās apliecinājušas, ka valdības līmenī nepastāv uzticība skolotājiem, sarunā ar portālu "Delfi" norāda jaunais "Iespējamās misijas" (IM) direktors Kārlis Andersons.

Tāpat intervijā Andersons stāsta par jaunajā amatā pavadīto pirmo mēnesi, skolotāja prestižu sabiedrības acīs un IM plāniem izvērsties.

Skolotājs un prestižs

Atbildot uz jautājumu par skolotāja pašnovērtējumu un profesijas prestižu sabiedrībās acīs, Andersons saka: "Ja mēs noliekam malā atalgojuma jautājumu, par kuru man nav īsti skaidrības, jo es neredzu to pašu bildi, ko redz izglītības un zinātnes ministrs, tad svarīgi, ka mums valdības līmenī vajadzētu uzticēties skolotājiem."

"Vajadzētu uzticēties, neveidojot kaut kādus tikumības likumus vai vēl kaut ko, kas vienkārši norāda uz to, ka skolotāji paši nav spējīgi pieņemt lēmumu, kā izglītot bērnu, ka skolotājam ir jāpasaka, kas tieši viņiem jādara," domā jaunais IM vadītājs, kurš iepriekš astoņus gadus pavadījis "Mobilly" valdē.

"Neviens skolotājs nebija ļoti priecīgs – tas nebija tikai kāds likums, tā bija neuzticēšanās skolotājiem. Mums vairāk jāuzticas un jāizmanto tās zināšanas, ko skolotāji ir guvuši jebkurā universitātes programmā, gan arī praksē, gan pie mums. Viņi saņem ļoti labas zināšanas un viņiem ir jāļauj tās izmantot. Uzticība norāda uz prestižu. Neviens negrib būt tāds, kuram visu laiku saka, kas tev jādara. Neviens labs cilvēks ar pašcieņu negribēs strādāt tādā profesijā," pārliecināts ir Andersons.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!