Foto: Privātais arhīvs
"Pēc kārtīgas izskraidīšanās vajag atgulties un atpūsties!" tā par savu mājas mīluli raksta saimniece Ineta, kura piedalās foto konkursā par mājdzīvnieka spilgtāko vasaras piedzīvojumu. Arī tu vēl vari paspēt piedalīties!

"Kā viņš vārtījās pa zāli! To vajadzēja redzēt. Kārtīgi ieskrējās un novēlās uz sāniem, pēc tam atkal skraidīja un atkal novēlās. Mums nemaz tik bieži nesanāk aizbraukt uz laukiem un atpūsties, un suns nav arī pieradis pie skriešanas, jo ikdienā dzīvojam pilsētā. Bet viņu redzēt tik laimīgu – tas bija to vērts! Tāds mums spilgtākais piedzīvojums!" priecājas Ineta, kura rūpējas par franču buldogu.

Savukārt Maira iesūtījusi visai amizantu skatu ar to, kā viņas runcis bauda atpūtu zem koka.

"Centās apgulties ēniņā... Netrāpīja," fotogrāfiju precīzi raksturo kaķa saimniece, kura mīluli nofotografējusi karstā un saulainā dienā.

"Šis ir Lācis. Viņš ir īsts cilvēku draugs un viņa lielākais prieks vasarā ir iet pastaigās, jo īpaši uz Lielupi peldēties. Šovasar Lācis pat iemācījās atmūķēt (lasi – atsist vaļā ar ķepām) dārza vārtus reizēs, kad viņam pienācās palikt mājās, un atskriet cilvēkiem līdzi. Kad Lācis tiek upē, viņš pirmais ir ūdenī un pēdējais ārā no tā, ja iespējams, vēl trīsreiz atgriežoties upē. Pēc šīm peldēm viņš jūtas ļoti piekusis (lasi – Lācis ir apaļīgs un drusku slinks) un ir gatavs mājup braukt ar mašīnu, tāpēc arī reizēs, kad uz upi esam gājuši kājām, viņš aicinoši apstājas pie katras ielas malā noliktas mašīnas, izrādot, ka šis būtu pareizais transporta līdzeklis mājās braukšanai. Tāds nu ir Lāčuks! Bildē – savā "vasarnīcā" zem hortenziju krūma," par lielo un mīļo lāci stāsta viņa saimniece.

Foto: Privātais arhīvs
Arī tu vari iesūtīt savu stāstu uz e-pasta adresi mansdraugs@delfi.lv vai aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Foto konkursam", pievienojot aizraujošā piedzīvojuma aprakstu un arī kādu fotogrāfiju. Gaidīsim tavu vēstuli līdz 13. septembra pulksten 17.

Pieci stāstu iesūtītāji laimēs ielūgumu komplektu četrām personām uz starptautisko izstādi "Dzīvnieku pasaule", kas 17. un 18. septembrī norisināsies "Skonto" hallē E. Melngaiļa ielā 1a.

Esi radošs, jo labākos stāstus arī publicēsim!

Ko redzēsi izstādē?

Abās izstādes dienās varēsi iepazīties ar dažādu šķirņu pārstāvjiem – kā maziem kaķēniem, tā lieliem un mīlīgiem suņiem. Vienuviet varēsi redzēt gan populārus suņus un kaķus, gan tādus mīluļus, kurus negadās redzēt ik uz soļa. Taču ne tikai šie četrkājainie draugi būs apskatāmi izstādē, jo darbosies arī mini zoo "Lauku sēta", kur varēsi paglaudīt miniatūros zirdziņus un ēzelīti. Netrūks arī garaušu, jo lielā aplokā varēsi novērot dažādu šķirņu trušus, un citu privāto mazo zoodārzu.

Kopumā izstādē piedalīsies aptuveni 1000 suņi un 500 kaķi gan no kaimiņvalstīm, gan tālākām Eiropas vietām.

17. un 18. septembrī no pulksten 10 līdz 18 norisināsies konkursi un sacensības, kur varēs novērot dažādu suņu šķirņu veiklību un atjautību. Plašāk par izstādi lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!