Foto: LETA

Šonedēļ Polijā, kurā kopš 1993. gada ir spēkā abortu aizliegums, gan paredzot trīs izņēmuma situācijas, vairākās pilsētās tika rīkoti protesti pret likumprojektu, kas paredz pilnīgu abortu aizliegšanu. Šie protesti aizsākušies feisbukā, tāpēc katram jaunam mērķim jauna organizācija nav vajadzīga, portālam "Delfi" saka publiciste Linda Curika, kura publiskajā telpā dēvē sevi par feministi un aktīvi iestājas par sieviešu tiesībām.

Raksturojot feminismu Latvijā, viņa pauž pārliecību, ka valstī ir izaugusi jauna sieviešu paaudze, kura vairs nav gatava pieņemt patriarhālo dzīves modeli. Pēdējo divu gadu laikā feminisma kustība Latvijā kļuvusi dzīvāka – arvien vairāk jaunu sieviešu ir gatavas aizstāvēt savas tiesībās, kā arī nepieņemt kā pašsaprotamu modeli, kurā dzīves noteicējs ir vīrietis.

Citās domās ir Rīgas Stradiņa Universitātes (RSU) maģistra studiju programmas "Sociālā antropoloģija" izveidotājs sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, kurš "Delfi" uzsver: lai gan savā laikā feminisms ir panācis ļoti daudz sieviešu līdztiesības jomā, šobrīd varētu teikt, ka tā ziedu laiki ir jau aiz muguras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!