Foto: Manolo Ceron/Manolo Studios/Instagram.com/elizavetalowicz/
Mēdz sacīt, ka laiks dziedē visas brūces, un to arī apliecina Latvijā dzimušās un šobrīd Kanādā dzīvojošās modeles Jeļizavetas Bulokhovas (attēlā), kurai vēža dēļ pirms diviem gadiem nācās zaudēt aptuveni 95 procentus sava žokļa, skaudrais dzīvesstāsts.

Aizvadītā gada vasarā Jeļizavetas vārds izskanēja visā pasaulē – viņa kopā ar savu dēliņu piedalījās unikālā foto projektā. Fotogrāfa Manolo Cerona ("Manolo Studios") veidotajās bildēs sieviete pozēja neilgi pēc ļoti sarežģītas operācijas, kas izglāba viņas dzīvību.

2014. gadā Jeļizavetai žoklī tika konstatēta reta kaulu vēža forma – osteosarkoma. Ārsti sievietei ieteica nekavējoties sākt ķīmijterapijas kursu, taču situācija bija sarežģīta, jo viņa zem sirds nesa bērniņu.

Modele bija kategoriski pret ārstu ieteikumu veikt abortu, un bērniņš nāca pasaulē desmit nedēļas pirms noteiktā laika ar ķeizargrieziena palīdzību. Drīz pēc tam Jeļizavetai Kanādā tika veikta ļoti sarežģīta operācija, kas ilga aptuveni 16 stundas.

Tās laikā ārsti sievietes žoklī transplantēja daļiņu no viņas kājas augšstilba kaula, kā arī vēnas, nervus un ādu no viņas pleca, gurna un rokas.

Atkopšanās periods bija ļoti smags – Jeļizaveta aptuveni 10 nedēļas ēdienu uzņēma pa trubiņu caur degunu. Viņa nespēja parunāt, turklāt sievietei nācās no jauna iemācīties staigāt. Šajā grūtajā laikā viņas lielākais atbalsts bija vīrs Romāns, kā arī nesen dzimušais dēliņš Valentīns.

Pēc atveseļošanās Jeļizaveta kopā ar dēliņu pozēja savam labam draugam Manolo Ceronam, un bildēs viņas grims bija veidots tā, lai tas vēl vairāk izceltu rētas, kas palikušas pēc operācijas. Attēlu sērija kļuva par īstu sensāciju, savukārt Jeļizaveta – par daudzu vēža slimnieku iedvesmas avotu.

Kopš šīs fotosesijas jau pagājis vairāk nekā viens gads, un Jeļizaveta pa šo laiku ļoti izmainījusies – viņas mati paaugušies garāki, un, protams, brangi paaudzies arī viņas dēliņš Valentīns.

😘 HAVE AN AWESOME DAY EVERYONE ❤️#everydayisagoodday

A photo posted by Elizaveta Lowicz Bulokhova (@elizavetalowicz) on Nov 1, 2016 at 11:27am PDT

👻

A photo posted by Elizaveta Lowicz Bulokhova (@elizavetalowicz) on Oct 29, 2016 at 1:51pm PDT

Modeles ikdienas gaitām iespējams sekot līdzi ar sociālo tīklu starpniecību, un, kā saviem "Instagram" tīkla sekotājiem vēstījusi Jeļizaveta, oktobrī apritēja divi gadi kopš pirmās operācijas, kas viņai tika veikta, lai izglābtu dzīvību.

☕️☕️☕️☕️

A photo posted by Elizaveta Lowicz Bulokhova (@elizavetalowicz) on Sep 21, 2016 at 9:12am PDT

😘

A photo posted by Elizaveta Lowicz Bulokhova (@elizavetalowicz) on Aug 11, 2016 at 8:00am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!