Foto: LETA

Nedēļas sākumā pašmāju šovbiznesu pāršalca skandāls – publiskajā telpā nonāca vairāki video, kuros iemūžināta dziedātājas Lienes Šomases uzstāšanās Daugavpilī, un tās laikā viņa pārsteidza ar rupju valodiņu. Tagad savu komentāru par notikušo sniedzis arī maestro Raimonds Pauls (abi attēlā).

Atgādinām, ka uzrunā pasākuma apmeklētājiem Šomase bija sniegusi ne tikai savu vērtējumu par valsti, bet arī Daugavpils Kultūras pils krēsliem, un savās spilgtajās frāzēs viņa nekautrējās izmantot lamuvārdus.

Šomases uzvedība veicināja karstas diskusijas – vieni atbalstīja dziedātājas drosmi publiski izteikt savu viedokli, bet citi pauda lielu sašutumu par mākslinieces necieņu pret pasākuma apmeklētājiem, kuru vidū bijuši arī bērni.

Savukārt komponists Raimonds Pauls savos komentāros par Šomases uzvedību ir lakonisks. Viņš paudis viedokli, ka reizēm dažādas vaļības uz skatuves ir pieļaujamas, taču visam ir savas robežas.

"Es arī mīlu reizēm pajokoties uz skatuves, bet normas robežās. Ar necenzētiem vārdiem nu gan nedrīkst spekulēt. Varbūt cilvēks ir kļūdījies un pārdzīvo? Nu nevarēja Latgales pilsētā tādas lietas pieļaut.

Varbūt viņai vajadzētu iziet televīzijā, jo tāda prakse ir bijusi, un atvainoties saviem klausītājiem," nesenos notikumus izdevumam "Vakara Ziņas" šonedēļ komentējis Pauls.

Viņš arī piebildis, ka nevienu video no Daugavpils koncerta nav noskatījies un arī neplānojot to darīt. Tāpat komponists uzskata, ka katrs pats ir atbildīgs par to, ko runā, dzied un dara.

"Skatuve zināmā mērā ir svēta lieta. Arī teātros beidzamā laikā bieži vien atļaujas kaut ko tādu runāt, ko teātrī nevajadzētu runāt," "Vakara Ziņās" citēts Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!