Kad tu apzināti nostājies uz attīstības ceļa, tu saproti – nekas vairs nebūs pa vecam. Mainās viss – uzskati, rīcība un pārliecības, sevis un visu pārējo uztvere. Šis vilnis nevar paiet garām personisko attiecību jomai. Kā tikt cauri šim izaugsmes procesam, nesabojājot attiecības ar mīļoto, portālā "Kluchimasterstva.ru" stāsta pārmaiņu trenere Jeļena Starovoitova.

Lai kā gribētos padalīties ar tuvo cilvēku visos savos atklājumos, kuri izrādījušies tik būtiski, lai kā gribētos viņu iedvesmot nostāties uz garīgā ceļa, lai turpinātu pa to doties roku rokā, bieži šie cēlie centieni nesastop sapratni. Vēl vairāk – bieži tie tiek strupi noraidīti.

Kā augt kopā ar partneri un nejust starp abiem paveramies interešu bezdibeni?

1. Garīgais ceļš ir sevis paša izziņas ceļš

Ir vilinoši iet pārī, taču sevi izzināt var tikai pa vienam.

Cita lieta, ka partneris (gluži kā pārējie visapkārt) palīdz tev uzzināt par sevi to, kas atklājas tieši komunikācijā un sadarbībā. Tipiskās reakcijas, spriedumi, uzvedības šabloni parādās ikdienas lietās un sarunās ar cilvēkiem.

Kad tu saskaries ar partnera pretestību pret tavām pašpilnveides alkām principā vai pret noteiktām garīgajām praksēm, tu izdzīvo svarīgu pieredzi. Kur tā slēpjas? Piemēram, katra cilvēka brīvās gribas cienīšanā, ieskaitot savu otro pusīti, kuru, kā mums šķiet, būtu tiesības ietekmēt.

2. Ikviens cilvēks garīgi attīstās

Tieši tā! Ikviens cilvēks uz zemes iet pa garīgas attīstības ceļu, pat ja pats to nemaz neapjauš. Ieskaitot tos, kuri iesprūduši 3D realitātē, dzīvo instinktu vadīti, sagādā ciešanas sev un citiem. Arī tāds cilvēks iet savu pašizziņas un pasaules iepazīšanas ceļu.

Iespējams, viņš virzās lēni, dzīvi aiz dzīves izspēlējot līdzīgus scenārijus. Bet iespējams, ka šajā iemiesojumā viņa uzdevums ir palīdzēt citiem izpausties augstākās vibrācijās. Jo tieši vissarežģītākajās dzīves situācijās, kur ir vardarbība, nodevība un apmāns, ikvienam ir iespēja parādīt sevi plašā vibrāciju spektrā: no nosodījuma un naida pret notiekošo līdz beznosacījumu mīlestības izstarošanai pret visiem.

Kas attiecas uz partnerattiecībām, nešaubies: pat tad, ja tavs vīrs, kā šķiet, aizraujas tikai ar alu un televīziju, vai, ja tavu sievu interesē vienīgi veikali un seriāli, viņi tik un tā garīgi attīstās un ir tava garīgā ceļa daļa.

3. Garīgajam ceļam ir dažādas formas

Un tā nebūt obligāti nav aizraušanās ar jogu, meditāciju, enerģētiku un apziņu paplašinošu literatūru.
Tas ir tieši ceļš, kurā neapšaubāmi atrodas vieta dažādām garīgajām praksēm, tomēr tā lielāko daļu veido parasta ikdienas dzīve. Garīgās prakses ir labas ar to, ka piedod apzinātību dzīves procesam, izved jaunā sevis un realitātes izpratnes līmenī, palīdz atklāt sevī to, kas viegli paslēpjas skatam ikdienas dzīvē.

Tomēr nebūt ne visiem būs nepieciešami treniņi garīgo prakšu formā. Dzīve pati atnesīs notikumus, kuri pavirzīs uz nepieciešamajām pārmaiņām. Varbūt tava otrā pusīte kā reiz ir no tiem, kuri neizvēlas treniņus, bet apgūst dzīvi procesā? Ja tā, tad ļoti iespējams, ka tev ir, ko pamācīties. Paplašini savu skatījumu uz garīgumu un iekļauj tajā visas dzīves sfēras.

4. Tava pieredze vērtīga ir tikai tev pašam

Tas, kas palīdzēja tev, nebūt ne obligāti palīdzēs citam.

Bieži gribas padalīties savā veiksmīgajā pieredzē, kas izmainījusi dzīvi. Dalīties vajag. Taču – ar tiem, kas ir gatavi iedvesmoties no šīs pieredzes.

Ja redzi, ka tavs partneris nav gatavs izmēģināt to, kas palīdzējis tev, pieņem viņa tiesības un neliec lietā laba menedžera iemaņas, lai "pārdotu" savu veidu, kā izmainīt dzīvi uz labo pusi.
Paļaujies uz dzīves plūdumu un zini – īstajā brīdī pasaule izveidos ideālus apstākļus tava partnera transformācijai.

Un, ja neuzkrausi sev "glābēja", "skolotāja" vai "iedvesmotāja" lomu, bet zināsi, ka viss sakārtosies vislabākajā veidā priekš visiem, tad tieši tā arī notiks.

5. Katram ir tiesības uz savu taisnību

Mūsu ir daudz, un mēs visi esam dažādi no attīstības viedokļa. Un vienoti gara diženumā. Patiesība, ko gūstam, nostiprinot saikni ar garu, ir absolūta un nemainīga. Toties šīs patiesības interpretācija ir atkarīga no tā, kādā attīstības punktā mēs katrs atrodamies. Šī interpretācija tad arī ir katra personiskā taisnība.

Tu vari nepieņemt savu tuvinieku taisnību, tā var tev nepatikt, bet, ja gribi, lai jūsu kopīgo ceļu neaptumšo uzskatu atšķirības, pieņem, ka mēs tikai interpretējam patiesību, nevis nododam to neizmainītā veidā.

6. Katram ir sava metode

Garīgās izaugsmes metožu ir pulka, un katram tās darbojas dažādi.

Vienam derēs reliģijas ceļš, citam tuvāka psiholoģiskā pašizziņa ar zinātniskāku nokrāsu, cits dod priekšroku ezotēriskiem lasījumiem, bet vēl kāds nodarbojas ar to pašu pašpilnveidi, apgūstot dažādus biznesa vadības modeļus. Svarīgi ir pieņemt katra cilvēka izvēli šajā daudzveidībā.
Turklāt sievietēm un vīriešiem šīs pašizziņas metodes var atšķirties. Sievietēm ir vieglāk pievienoties grupai un atzīt skolotāju. Vīrieši dod priekšroku patstāvīgai informācijas ieguvei un pēc tam – sev tuvo apmācīšanai.

7. Piespiest partneri garīgi augt nevar – var tikai iedvesmot

Gribi izmainīt pasauli – izmaini sevi! Ar savu piemēru, savu iekšējo harmoniju var iedvesmot tuviniekus, arī savu partneri, sekot tev un tavām vibrācijām.


Iedarbojoties uz cilvēku "no ārpuses", piesaucot secinājumus un argumentus, tu sastapsies ar kaudzi atbildes argumentu.


Kad tu atrodi iekšējo līdzsvaru, kad pieņem citus tādus, kādi viņi ir, joprojām paliekot mīlestības vibrācijās, tu radi sev apkārt telpu, kurā ir vienkārši labi atrasties gan tev, gan tiem, kuri nonāk saskarē ar tevi.

8. Visu, ko mēs darām, mēs darām sev

Mēs dzīvojam šeit, uz Zemes, lai atklātu un izpaustu sevi, nevis kādu citu. Garīgajām praksēm ir liels efekts, ja tu tām seko, savas sirds vēlmes vadīts, nevis ar mērķi iedvesmot tuviniekus uz izmaiņām. Jā, viņi, iespējams, iedvesmosies, bet tas ir drīzāk bonusiņš, nevis galvenais dzīves uzdevums.


Ja nu tu redzi, ka tavs tuvais cilvēks stāv uz vietas un neattīstās, tas var būt arī tavs atspoguļojums. Ja tevi kaut kas aizskar vai satrauc citos, ir vērts padomāt, kāds tavs "ēnas aspekts" paģēr uzmanību?

9. Uzmanības fokuss uz to, ko gribi pievilkt savā dzīvē

Kur tava uzmanība – tur arī tava enerģija. Mirklī, kad sāc savā partnerī izgaismot kādus trūkumus, tu virzi enerģiju nevis pozitīvas radīšanas, bet šo trūkumu virzienā. Šādi tu mudini savu partneri izpausties tā, kā tev nepatīk. Izvēlies, ko tu gribi redzēt savā partnerī!


Bieži vien tieši ar saviem mīļotajiem mēs izdzīvojam traumu un aizvainojumu mirkļus, kas dod jaudīgu grūdienu iekšējai transformācijai.


Bet tad, ja tava otrā pusīte ne līdz galam saprot, ar ko tu īsti nodarbojies, bet kopumā pozitīvi skatās uz tavu izvēli, atrod mirkli papriecāties par to, kāds cilvēks tev soļo blakus pa dzīvi!

10. Tev ir savs process, tavam partnerim – savs

Bieži mēs dzīvē cenšamies pakārtoties citiem, pārmetam, ka viņi nav uzmanīgi pret mūsu interesēm, domājam par to, kas notiek ar citiem, ignorējot pašu jūtas.


Tā vietā fokusējies uz paša līdzsvara iegūšanas procesu un ļauj citiem darīt to pašu.


Lai kāds būtu jūsu kopīgais ceļš, atceries galveno: tev blakus ir nevis vienkārši cilvēks, ko tu pazīsti gadiem ilgi, bet individualitāte, kas aug un mainās no dienas dienā – tāpat kā tu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!