Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju giganta "Google" mātes kompānija "Alphabet Inc." nolēmusi pārtraukt bezpilota auto programmu "Google" laboratorijā, tā vietā izveidojot projektam atsevišķu kompāniju "Waymo", vēsta "The New York Times".

Šāds solis nozīmē, ka bezpilota auto programma "Google" laboratorijā sasniegusi pietiekami augstu līmeni, lai "Alphabet" pārorientētu projekta darbību no eksperimentāla uz komerciālu, pieļauj medija aptaujātie tehnoloģiju eksperti.

Foto: AP/Scanpix

Tādējādi "Waymo" pievienojusies citiem "Alphabet" meitas uzņēmumiem, tostarp "Google", "Calico", GV, "CapitalG", "Verily", "X" un "Google Fiber". Par jauno kompānijas vadītāju iecelts līdzšinējais "Google" paspārnē strādājošais bezpilota auto projekta vadītājs Džons Krafčiks.

Atgādinām, ka "Google" autopilota sistēmu izmēģina jau no 2009. gada Kalifornijā. Pa šo laiku spēkrati ar "Google" bezpilota sistēmu testos ir nobraukuši vairāk nekā 2,7 miljonus kilometru, iekļūstot tikai 14 ceļu satiksmes negadījumos.

Līdz šim "Google" izstrādāto bezpilota auto sistēmu izmēģina Arizonas, Kalifornijas, Teksasas un Vašingtonas štatā, ASV.

"Alphabet" nav vienīgā milzu kompānija, kas strādā ar bezpilota auto modeļiem, pašlaik tos izstrādā arī "Tesla", "Uber", "Audi", "Nissan", "Bosch" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!