Foto: F64

Pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks otrdien kaldināja Latvijas speciālista Arta Ābola trenētās Toljati "Lada" komandas uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Lada" savā laukumā ar rezultātu 6:4 (4:1, 1:0, 1:3) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Mača rezultātu pirmā perioda ceturtajā minūtē atklāja "Lada" hokejists Deniss Zernovs, bet viņa komandas biedrs Viktors Komarovs nepilnas divas minūtes vēlāk dubultoja mājinieku pārsvaru. Perioda vidū Igors Grigorenko vienus vārtus atguva, bet vēlāk pāris minūšu laikā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās arī Vasīlijs Streļcovs, kurš panāca 4:1.

Četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Ņikita Filatovs realizēja mājiniekiem vairākumu, panākot jau četru vārtu pārsvaru. Savukārt trešā perioda sākumā ar precīziem raidījumiem apmainījās mājinieks Maksims Rubins un viesu hokejists Dmitrijs Maļcevs. Turpinājumā Masaļski pārspēja arī Envers Ļisins un Dmitrijs Makarovs, pietuvojoties līdz divu vārtu deficītam. Tomēr perioda atlikušajās desmit minūtēs latviešu vārtsargs palika nepārspēts, un "Lada" varēja svinēt uzvaru ar 6:4.

Masaļskis "Lada" komandas vārtos atvairīja 29 no 33 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr Sotnieks laukumā bija 24 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja piecus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja vienu vairākumu.

"Salavat Julajev" komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt viens no vienības rezultatīvākajiem spēlētājiem Kirils Kaprizovs, kurš ir Krievijas U-20 izlases kapteinis Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā, kur šovakar krievi spēkosies ar Latvijas vienaudžiem.

Kazaņas "Ak Bars" hokejisti otrdien Kontinentālās hokeja līgas mačā savā laukumā ar 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sanktpēterburgas SKA, tādējādi pārtraucot Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās komandas deviņu uzvaru sēriju.

Iepriekšējo reizi zaudējumu SKA cieta 17.novembrī, kad ar 1:2 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

"Ak Bars" komandai uzvaru nodrošināja Fjodros Malihins, kurš pēcspēles metienu sērijā realizēja divus "bullīšus", kā arī vienu reizi precīzs bija pamatlaikā.

Mača rezultātu spēles trešajā minūtē atklāja SKA uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs, bet vēlāk precīzi bija mājinieku hokejisti Malihins un Mihails Gluhovs. Divas minūtes pirms pirmā perioda beigām Vadims Šipačovs panāca izlīdzinājumu, bet otrās trešdaļas sākumā viņš izvirzīja vadībā viesus.

Tomēr trešajā periodā Jiržī Sekāčs panāca neizšķirtu 3:3, un ar šādu rezultātu noslēdzās arī pamatlaiks. Pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā divus "bullīšus" realizēja Malihins, atnesot "Ak Bars" komandai uzvaru.

Citā KHL mačā Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Čerepovecas "Severstaļ" viesos ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kuras labā divus vārtus guva Dmitrijs Ogurcovs.

Kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas līderei SKA ir 104 punkti 42 mačos, par sešiem punktiem apsteidzot Maskavas CSKA vienību, tomēr tā ir aizvadījusi par divām cīņām vairāk. Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 81 punktu ir trešā, sesto vietu ar 71 punktu ieņem Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr septītā ar 69 punktiem ir "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šīs konferences kopvērtējumā ar 39 punktiem 44 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas tā atpaliek par 27 punktiem.
Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 90 punktiem 43 mačos atrodas Gagarina kausa čempione Magņitogorskas "Metallurg", astotā ar 61 punktu ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", bet 12.vietā ar 52 punktiem atrodama "Lada", kas no pirmā astotnieka atpaliek deviņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!