Foto: F64

Latviešu diriģents Andris Nelsons un viņa vadītais Bostonas simfoniskais orķestris otro gadu pēc kārtas saņēmuši prestižo "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums" ("Best Orcherstral Performance"), liecina informācija balvas oficiālajā mājaslapā.

"Grammy" balva orķestrim un diriģentam piešķirta par "Deutsche Grammophon" izdotajiem Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9.simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

Atgādinām, ka pērn Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ierakstu.

Jau ziņots, ka šajā kategorija ar Andri Nelsonu un viņa vadīto orķestri konkurēja vēl viens pasaules klases latviešu diriģents – Mariss Jansons ar Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestri par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu.

Tāpat šajā kategorija bija izvirzīts pazīstamais igauņu diriģents Nēme Jervi un viņa vadītais Šveices Romāņu orķestris. Tāpat šajā kategorijā uz "Grammy" pretendēja Maikla Tilsona Tomasa vadītais Sanfrancisko orķestris un Ņujorkas filharmoniķi ar Alanu Gilbertu priekšgalā.

Jau ziņots, ka pasaules mūzikas industrijās augstu vērtētais "Grammy" apbalvojums 84 kategorijās šogad tiek pasniegts 12. februārī, Losandželosā. Vairāk par šā gada nominantiem var izlasīt šeit!

Andris Nelsons vada Bostonas Simfonisko orķestri kopš 2014. gada. 2015. gadā viņš tika iekļauts pasaules labāko diriģentu topa ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!