Foto: LETA
15. februārī perinatālās depresijas skarto atbalsta biedrība „Debesmanna” Kuldīgā rīko bezmaksas semināru par komunikācijas uzlabošanu starp bērniem un vecākiem, kā arī pāra attiecībās. Lekciju vadīs Diāna Zande, psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu mamma.

Kā stāsta biedrības "Debesmanna" valdes priekšsēdētāja Iveta Parravani, seminārs noritēs divās daļās, pirmajā plašāk tiks runāts par komunikāciju starp vecākiem un bērniem, bet otrajā daļā – par partneru savstarpējo komunikāciju, kā arī par to, kā mēs runājam ar draugiem, kolēģiem. "Kā runāt, lai mūs sadzird un mēs nepukstētu, ka viņš/viņa nedzird, kaut esmu teikusi to 101 reizi," semināra būtību skaidro biedrības vadītāja.

Seminārs notiks 15. februārī no pulksten 15 līdz 19 Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra telpās, 1905. gada ielā 10.

"Jebkurā sarunā ir iesaistīti divi cilvēki. Un katrs ir 100 procentīgi atbildīgs tieši par savu ieguldījumu šajā mijiedarbībā. Mēs nevaram pieprasīt, lai sarunas biedrs vienmēr runā ar mums tā, kā gribam mēs, bet varam piestrādāt pie tā, lai no mūsu puses saruna virzītos pēc iespējas sekmīgi," norāda Zande.

Semināra pirmajā daļā tiks stāstīts par to, kas ir sekmīga saruna un kādi ir biežākie šķēršļi sekmīgai komunikācijai, bet otrajā daļā tiks runāts, kā mērķtiecīgi uzlabot savas komunikācijas prasmes. Lūk, tikai daži temati – "Stresa vadība un spējas sarunāties", "Kā sarunāties, ja strīdaties", ""Es" vēstījumu izmantošana sarunā", "Kā sekmēt to, lai bērns ar mums grib runāt".

Interesenti aicināti pieteikties, rakstot e-pastu uz iveta@debesmanna.com
"Debesmanna.com" ir biedrība, kuras mērķis ir atbalstīt Latvijas sievietes, vīriešus un tās ģimenes, kuras saskārušies ar pēcdzemdību depresiju. Biedrība oficiāli ir reģistrēta 2013. gada 9. decembrī, bet 2014. gada 11. februārī tai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!