Pēc trakā februāra marts ir kā tīksmīga atelpa un aicinājums svinēt dzīvi, un skaidrs, ka to nevar darīt ar nesakoptiem nadziņiem un nesukātiem matiņiem. Citiem vārdiem sakot – jāsabož spalviņas, lai putniem līdzi var sagaidīt pavasari!

Arī martā mums jāpieskaņojas kaislīgajam stilam, ko mīl Venera Auna zīmē. Un tas ir lieliski, jo ziemas gurdenums jāpurina nost visiem spēkiem!

Par skaistumkopšanai piemērotākajiem laikiem tev arī šomēnes atgādinās mūsu Mēness kalendārs, bet šeit saplānosim visu mēnesi vienā rāvienā.

Frizūra un nevēlamie matiņi

Iedosim frizierītei brīvdienas no 6. līdz 8. marta pēcpusdienai, arīdzan 25., 26. un 27. martā matu sakārtojumu mainīt nav vērts un pat no matu mazgāšanas labāk atturēties.

Savukārt 8. marta vakarā un no 9. līdz 12. martam ir vislabākais brīdis jaunas frizūras veidošanai. Ņemot vērā to, ka Mēness ir augšanas fāzē, arī mati ātrāk ataugs, tāpēc var drosmīgāk eksperimentēt – gan ar krāsām, gan ar garumu.

Epilācija veicama 2., 3. martā, 20. marta vakarpusē, 21. un 22., 27. un 28. martā. Ja tomēr gribēsi apvienot vizīti pie friziera ar nevēlamo matiņu likvidēšanu pie kosmetologa, rēķinies ar to, ka matiņi drīz vien atkal izlīdīs. Labāk tomēr ievēro iepriekš minētos datumus, kad Mēness ir Mežāža zīmē.

Manikīrs

Toties nagu kopšanu gan var lieliski apvienot ar vaksācijas reizi – datumi tie paši (20., 21., 22. marts). Manikīru neplāno pirmajā nedēļas nogalē un vēl 6. martā no rīta. Ir arī tāds ticējums, ka nagi jāgriež piektdienās pēc saulrieta. Bet tikai ne 31. martā, labi?

Pedikīrs

Lai vieglām un koptām pēdām iesoļotu pavasarī, vispiemērotākais datums pedikīram būs 11. marts (nu, vēl rezervē arī 12., taču Pilnmēness neskaitās tik labs).

Kosmetologs un masieris

Ādas elastību nostiprinošas, barojošas un atjauninošas maskas vislabāk iedarbosies 1., 2., 3., 5., 9. un 18. martā, savukārt tīrīt sejas ādu ieteicams 29., 30. un 31. martā, tad arī skrubēšana dos labāku efektu.

Pie masiera seansu ieplāno 13. un 14. vai no 18. līdz 20. martam. Ja tev ir savs personīgais masieris – vēl jo labāk!

Sauļošanās

Par pretrunīgi vērtēto solāriju pateiksim vien to, ka dienās, kad Mēness ceļo cauri Auna un Lauvas zīmēm, labāk nepakļaut sevi ne saulītes (tas vairāk attiecas uz vasaru), ne solārija stariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!