Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņu darījuma termiņa beigām, Ņujorkas "Knicks" sastāvā vienīgie spēlētāji, kuri var justies droši, esot latvietis Kristaps Porziņģis un spānis Villijs Ernangomess, raksta portāla "nydailynews.com" reportieris Frenks Aisola.

Jau vēstīts, ka "Knicks" prezidents Fils Džeksons aizvadītā mēneša laikā aktīvi mēģināja aizmainīt komandas līderi Karmelo Entoniju, bet tagad baumo, ka arī Deriks Rouzs varēt nonākt citā komandā. Trešdien ASV mediji vēstīja, ka "Knicks" varētu Kailu O'Kvinu iemainīt pret NBA drafta pirmās kārtas izvēli.

Kā norāda Aisola, tad arī citi "Knicks" spēlētāji varētu tikt iekļauti kādā no maiņas darījumiem, ja tādi notiks. Vienīgi izņēmumi esot Porziņģis un Ernangomess, ar kuriem Džeksons rēķinās nākotnē. Ja Ņujorkas komandai būtu iespēja iegūt kādu NBA zvaigzni, tad pat Ernangomess varētu tikt iekļauts darījumā.

Visticamāk, tieši Rouzs būs tas, kurš pametīs "Knicks". Iepriekš tika vēstīts, ka viņu varētu iemainīt pret Minesotas "Timberwolves" saspēles vadītāju Rikiju Rubio. Savukārt Entonija aizmainīšana šobrīd esot maz ticama, lai arī viņu savā sastāvā vēlas redzēt Losandželosas "Clippers". Entonija līgumā ir punkts, ka viņš var atteikties no aizmainīšanas, ja tā viņu neapmierina.

NBA klubi šajā sezonā maiņas var veikt līdz ceturtdienas pēcpusdienai pēc ASV laika.

Šajā sezonā Porziņģis vidēji spēlē izceļas ar 18,3 punktiem, 7,1 atlēkušo bumbu un diviem bloķētiem metieniem. Savukārt Ernangomess mačā gūst 6,6 punktus un izcīna 5,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!