Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 4. aprīlī, CSDD Biķernieku trases apkārtnē esošajos mežos tika atklāta marķēta skrējēju taka. Pieaugot iedzīvotāju interesei par aktīvo dzīvesveidu, Biķernieku trase aktīvās atpūtas cienītājiem tuvākajā laikā plāno izveidot arī atsevišķu meža trasi velosipēdistiem.

Foto: Publicitātes foto

Skriešanas takas garums ir trīs kilometri, un to varēs izmantot arī tad, kad trasē notiks sacensības vai kāds cits pasākums.

Viens no iemesliem, kāpēc tika izvēlēta tieši šī vieta, bija "Latvijas fakti" veiktā pētījuma rezultāti, kas parādīja, ka tuvākā mikrajona, Mežciema, iedzīvotāji ir aktīvi sportotāji un labrāt dodas to darīt arī uz tuvumā esošo Biķernieku trasi.

Vaicāts par iemesliem, kāpēc ir izveidota šāda taka, Biķernieku trases direktors Aivars Aksenoks skaidro: "Aizvien vairāk iedzīvotāji izvēlas Biķernieku trasi par savu skriešanas un velo treniņu vietu. Redzot, ka skrējēji cenšas skriešanai izmantot autotrases nomales zālienu un, trasē ir sastopami velobraucēji ne tikai ar šosejas velosipēdiem, bet arī ar MTB velosipēdiem, mums radās ideja par šiem skrējējiem un velobraucējiem piemērotu trašu izveidi ārpus Biķernieku autotrases apļa. Arī es pats skriešanai labprātāk izvēlos meža takas nevis šoseju vai ceļu nomales. Priecē arī tas, ka pie trases varēs ērti piebraukt ar privāto transportu un novietot to netālu no starta vietas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!