Foto: Reuters/Scanpix
"Šodien Stokholmā valda sēras. Cilvēki cenšas atgriezties pie ikdienas dzīves, cik nu tas ir iespējams pēc vakardienas notikumiem," portālam "Delfi" sacīja Elīna, kura notikuma brīdī atradusies netālu no vietas, kur piektdien tika sarīkots uzbrukums.

Jau vēstīts, ka Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus cilvēkus un 15 ievainojot, tostarp divus bērnus. Deviņi no ievainotajiem joprojām atrodas slimnīcās.

"Pēc piedzīvotā joprojām ir šoka stāvoklis, ka kaut kas tāds varēja notikt arī Stokholmā - vietā, kura vienmēr likusies tik droša," uzsver Elīna.

"Vakardienu neaizmirsīšu nekad, jo ikdienā vairākas reizes braucu ar metro, kas ved cauri Centrālajai stacijai," apgalvo Elīna, kura atzīmē, ka metro līnija atrodas zem tās pašas ielas, kur notika uzbrukums. "Domāju, ka paies laiks, kamēr ikdienā, braucot ar metro, neaizdomāšos, ka tas viss, kas notika vakar, varētu atkārtoties," norāda sieviete, kura spilgti atminas vakardienas notikušo.

"Kad pabeidzu darbu pilsētas centrā, gāju 15 kilometrus, lai tiktu ārā no pilsētas, jo viss sabiedriskais transports bija slēgts," par vakardienas piedzīvoto portālam "Delfi" stāsta Elīna. Viņa uzsver, ka tūkstošiem cilvēku mēģinājuši tikt laukā no pilsētas, kas radījis pamatīgus sastrēgumus, ko viņa iemūžinājusi savā mobilajā telefonā.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Viņa, atsaucoties uz medijos pausto informāciju, norāda, ka cilvēki tiek aicināti nebaidīties, kā arī droši doties uz pilsētu. "Cilvēki tā arī dara. Daudzi noliek ziedus vietā, kur vakar notika terorakts," infomē Elīna.

"Ne mēs, ne draugi un paziņas nedomājam doties atpakaļ uz Latviju dēļ tā, kas notika Stokholmā," apgalvo sieviete. "Tas, kas notika šeit, - var notikt jebkur. Mēs nekur neesam pasargāti no šādām izdarībām," pārliecināta ir ārzemēs dzīvojošā latviete.

Viņa arī atzīmē, ka notikušais ir satuvinājis daudzus Zviedrijā dzīvojošos latviešus. "Lasot "Facebook" grupā "Latvieši Zviedrijā," bija redzams, ka daudzi piedāvā naktsmājas un palīdzību," uzsver Elīna. "Mēs esam stipri un turpināsim savu ierasto dzīves gaitu, jo teroristi to vien vēlas, lai iedzīvotāji šeit baidās un neturpina savu iesākto dzīves ritmu," atzīst Elīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!