Šā gada rudenī pazīstamais "Cirque du Soleil" cirks pēc četru gadu pārtraukuma atgriezīsies Latvijā, izrādot programmu "Varekai". Izrādes notiks "Arēnā Rīga" no 20. līdz 24. septembrim, portālu "Delfi" informē izrādes "Varekai" rīkotāju pārstāvji Latvijā un Igaunijā.

Šovs "Varekai" balstīts sengrieķu mītā par Ikaru, kurš ievainots krīt no debesīm un nonāk savādā meža ēnu pasaulē – Varekai. Lai izkļūtu no meža, Ikaram ir jāatgūst spārni. Klejojumos Ikaru pavada fantastiskas būtnes – neparastā meža iemītnieki. Vārds "varekai" čigānu valodā nozīmē "lai kur arī tas būtu".

"Varekai" šovs veidots kā dažādu mākslu sintēze. Laikmetīgā cirka žanri – teatralizēti ielu cirka uzvedumi un augsta līmeņa gaisa akrobātika – šovos saplūst ar mūziku, dizainu, deju, video un grima mākslu. Starptautiskajā "Varekai" trupā piedalās 50 mākslinieki no 13 valstīm, tostarp – seši dziedātāji un mūziķi, kā arī vēl 50 cilvēki – treneri, fizioterapeiti un administratīvais personāls, kas cirka māksliniekiem palīdz katru reizi no jauna radīt noslēpumaino mežu un Ikara stāstu.

""Cirque du Soleil" ir prieks atgriezties Rīgā ar savu unikālo "Varekai" uzvedumu. Arēnas formātā šis šovs ceļo jau trīs gadus, kuru laikā tas ir paspējis iekarot miljoniem skatītāju sirdis Eiropā, Krievijā un Ziemeļamerikā," stāsta Bruno Darmaņaks, "Varekai" mākslinieciskais direktors. "Savā stāstā savijot mīlestības un cerības motīvus, "Varekai" ir pārsteidzoši aktuāls – tas rosina šodienas raupjo un skeptisko cilvēku noticēt brīnumam, pārvarēt izmisumu sarežģītās dzīves situācijās un nebaidīties lūgt palīdzību, kad tā ir nepieciešama. Tāpat kā citi "Cirque du Soleil" lieluzvedumi, arī "Varekai" ir spēcīgas akrobātikas, pārsteidzošas horeogrāfijas, vitālas mūzikas un asprātīgas klaunādes spilgts sakausējums."

Plašāki informācija par šovu un viesizrādēm "Cirque du Soleil" oficiālajā mājaslapā.

"Cirque du Soleil" dibināts 1984. gadā, un no nelielas ielu mākslinieku grupas kļuvis par lielāko Kvebekas provincē dibināto organizāciju, kas piedāvā augstvērtīgu māksliniecisko izklaidi. Kompānijā strādā gandrīz 4000 cilvēku, to skaitā ir 1300 mākslinieki no vairāk nekā 50 valstīm.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties "Cirque du Soleil" biļešu tirdzniecības sistēmā www.cds-show.lv. Kompānija "Outbox", ko "Cirque du Soleil" dibinājia sadarbībā ar kanādiešu uzņēmēju Žanu Fransuā Brassē 2006. gadā, ir izstrādājusi ērtu sistēmu, kas ļauj potenciālajiem skatītājiem izpētīt zāles shēmu, izvēlēties optimālo biļešu cenu kategoriju un sektoru. Šī sistēma arī piedāvā vislabākās pieejamās vietas katrā cenu kategorijā. Jau 20 valstīs un 10 valodās šī tirdzniecības sistēma ir adaptēta un ir pieejama arī latviešu valodā. Biļešu cenas no 35 līdz 85 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!