Foto: Andrejs Strokins
Fotogrāmatām un pašizdošanai veltītā pasākuma "Self Publish Riga" laikā 12. un 14. maijā K. K. fon Stricka villā notiks bezmaksas ekskursijas un darbnīcas skolēniem un jauniešiem. Aicināti pieteikties dalībnieki vecumā no 14 līdz 24 gadiem, portālu "Delfi" informē biedrības ISSP pārstāvji.

"Self Publish Riga" ir vienīgais fotogrāmatām veltītais festivāls Latvijā, viens no Rīgas Fotomēneša notikumiem. Šogad tas notiks jau trešo reizi. Arī šoreiz programmā būs plaša starptautiska fotogrāmatu izstāde un nozares ekspertu lekcijas, ko pirmo reizi papildinās arī izglītības programma skolas grupām un jauniešiem – ekskursijas un darbnīcas, kuras vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska.

Ekskursijās būs iespēja iepazīt "Self Publish Riga" izstādi kopā ar zviedru māksliniekiem Klāru Šelstrēmu un Tobiasu Feldtu, poļu fotogrāfi Agņešku Raisu un lietuviešu grāmatu dizaineri Tomu Mrazausku, uzzinot vairāk par izstādē redzamajiem darbiem un to tapšanas procesu. Darbnīcās varēs izpētīt grāmatas "anatomiju", eksperimentēt ar fotogrāfiju secību un kompozīciju, kā arī zīmējot papildināt fotogrāfijas un veidot savus stāstus.

Visu pasākuma laiku paredzēta aktivitāte arī mazākajiem izstādes apmeklētājiem – lielformāta foto tapete ar izstādē iekļauto grāmatu fragmentiem, kurus bērni tiks aicināti papildināt ar saviem zīmējumiem un interpretācijām.

Klases vai grupas līdz 15 cilvēkiem aicinātas pieteikties uz nodarbībām piektdien, 12. maijā. Nodarbību laiki plkst. 13.00, 14.30 un 16.00. Individuāli dalībnieki aicināti pieteikties uz nodarbībām svētdien, 14. maijā. Nodarbību laiki plkst. 13.00 un 15.00. Aktivitātes paredzētas jauniešiem vecumā no 14 līdz 24 gadiem. Vietu skaits darbnīcās ir ierobežots, tāpēc ieteicams pieteikties laicīgi, rakstot uz nora@issp.lv.

Visi "Self Publish Riga" skolēnu un jauniešu dienas programmas pasākumi ir bezmaksas. Viena nodarbība ilgs aptuveni stundu, daļa nodarbības notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Fotogrāmatām un pašizdošanai veltītā pasākumu sērija "Self Publish Riga" notiks no 11. līdz 14. maijam K. K. Fon Stricka villā, Aristida Briāna ielā 9. Pasākumu organizē biedrība ISSP sadarbībā ar Rīgas Fotomēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!