Foto: Sputnik/Scanpix

Pagājušās sezonas finālisti Maskavas CSKA un Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti otrdien guva trešās uzvaras ULEB Eirolīgas turnīra ceturtdaļfināla sērijās, nodrošinot iekļūšanu četru komandu finālturnīrā.

Krievijas grands CSKA viesos ar rezultātu 90:88 (22:24, 21:20, 29:26, 18:18) uzvarēja Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia", sērijā līdz trīs uzvarām triumfējot ar 3-0.

Sīvajā cīņā CSKA divas ar pusi minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām bija vadībā ar 84:74, tomēr "Baskonia" spēja sadeldēt atstarpi un astoņas sekundes pirms sirēnas zaudēja vairs ar 88:90. Piedevām CSKA pēc tam pieļāva kļūdu un pēdējais uzbrukums piederēja mājiniekiem, tomēr izpildīt metienu viņiem tā arī neizdevās, jo Maskavas kluba spēlētājs Kails Hainss bloķēja pretinieku metienu.

Uzvarētājiem Korijs Higinss guva 21, bet Nando de Kolo 15 punktus, kamēr zaudētājiem Tornike Šengelija izcēlās ar 19, bet ar 15 punktiem atzīmējās latviešu izcelsmes amerikānis Čeiss Badingers, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

Pirmajās divās sērijas spēlēs pagājušajā nedēļā CSKA savās mājās uzvarēja ar 98:90 un 84:82.

"Baskonia" komanda ar latvieti Dāvi Bertānu ierindā pērn spēlēja sacensību finālturnīrā, bet šogad tās pieteikumā ULEB Eirolīgai bija jaunais latvietis Artūrs Kurucs, kurš gan laukumā tā arī nedevās.

Tikmēr Turcijas klubs "Fenerbahce" mājās ar 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19) pārlicinoši uzvarēja Grieķijas vienību Atēnu "Panathinaikos Superfoods", sērijā arī esot pārāka ar 3-0.

Uzvarētājiem Bobijs Diksons guva 13 punktus, bet Atēnu komandā ar 16 punktiem izcēlās Keisijs Riverss.

Pirmajās divās sērijas spēlēs "Fenerbahce" viesos uzvarēja ar 71:58 un 80:75.

Pērn ULEB Eirolīgas finālturnīra izšķirošajā spēlē CSKA uzvarēja tieši "Fenerbahce".

LETA jau vēstīja, ka latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" ceturtdaļfināla sērijā pret regulārās sezonas spēcīgāko komandu Madrides "Real" no Spānijas pēc diviem mačiem viesos cīnās neizšķirti 1-1. Pirmajā cīņā Stambulas klubs zaudēja ar 75:83, bet otrajā mačā revanšējās ar 84:80. Šīs sērijas trešā spēle trešdien notiks Stambulā.

Tikmēr vēl vienā sērijā starp Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos" un Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes" rezultāts arī ir neizšķirts 1-1.

Komandas, kas uzvarēs sērijās līdz trim uzvarām, iekļūs finālturnīrā, ko vienības no 19. līdz 21.maijam izspēlēs Stambulā arēnā, kas pāris mēnešus vēlāk rudenī uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!