Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas, 13. maija, vakarā Kijevā notika starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" lielais fināls, un izšķirošajā cīņā triumfēja Portugāles pārstāvis Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois".

Latvijas skatītājiem šī gada "Eirovīzijas" fināls, iespējams, šķita mazāk interesants, jo nedz grupa "Triana Park", nedz lietuviešu un igauņu pārstāvji šogad fināla cīņai nekvalificējās, un fināls notika bez Baltijas valstīm.

Izšķirošajā sacensībā spēkiem mērojās 26 valstu izpildītāji. No katra pusfināla fināla cīņai kvalificējās desmit dalībnieki, bet tāpat dzirdējām tā saucamā "lielā piecinieka" – Vācijas, Itālijas, Francijas, Lielbritānijas un Spānijas – un konkursa rīkotājvalsts Ukrainas pārstāvjus.

Latvijas žūrijas komisija maksimālo punktu skaitu piešķīra Portugāles pārstāvim. Arī Lietuvas žūrijas simpātijas bija izpelnījies portugālis, bet igauņu žūrija 12 punktus piešķīra Bulgārijas pārstāvim.

Saskaitot kopā visu "Eirovīzijas" dalībvalstu žūriju un skatītāju balsojumu, ar 758 punktiem uzvaras laurus plūca Portugāles pārstāvis. Otrajā vietā palika Bulgārijas pārstāvis, bet trešo vietu ieņēma Moldova.



Prognozēs par iespējamo uzvarētāju līdz pat "Eirovīzijas" norises nedēļai visbiežāk izskanēja Itālijas pārstāvja Frančesko Gabani vārds un viņa izpildītā dziesma "Occidentali's Karma", bet pēc pirmā pusfināla un fināla ģenerālmēģinājuma bukmeikeru prognozēs līdera pozīcijās izrāvās Portugāles pārstāvis Salvadors.

Līdzšinējais konkursa favorīts no Itālijas ieņēma tikai sesto vietu.

Īsi pēc fināla atklāti arī pusfinālu balsojuma cipari, kas liecina – Latvijas pārstāvji "Triana Park" pirmajā pusfinālā ieņēmuši pēdējo vietu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!