Foto: Personiskais arhīvs
Ozolnieku novada iedzīvotājus satraukusi fotogrāfija, kas nonākusi plašākas sabiedrības redzeslokā. Tajā gandrīz kails, ar puķu vāzi aizsedzot vien ķermeņa vārīgākās daļas, redzams Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pašvaldību vēlēšanu saraksta kandidāts – Ānes kultūras nama direktors Raivis Zigmunds. Fotogrāfija atradusies kādā Ānes ciema bērnudārzā.

Pie portāla "Delfi" piektdien vērsās vairāki Ozolnieku novada iedzīvotāji, izsakot bažas par bērnudārzā izvietotu fotogrāfiju. "Vēlos padalīties, cik izdomas bagāti ir mūsu kandidāti – sit pušu dažu labu rīdzinieku," rakstīja Gatis.

"Nevaru noklusēt, kādi mums šogad tie kandidāti. Bērnudārzā Ānē Raivis Zigmunds no LZS (Ozolnieku novads) uz Sieviešu dienu bija izvietojis savu neķītro reklāmu ar ziedu, kur viņš pats ir kails," sašutusi bija Anna.

Sazinoties ar Ānes kultūras nama direktoru, Zigmunds apstiprināja, ka fotogrāfijā redzams viņš. "Tas bija 8. marts. Es strādāju kultūras namā, un netālu ir bērnudārzs. Mums ar bērnudārzu ir normālas, labas darba attiecības. Viņi nāk ar saviem koncertiem uz pasākumiem, ir kultūras dzīve. 8. martā ar šo te plakātu es aizbraucu apsveikt kolektīvu lietvedes kabinetā. Ja nemaldos, tur bija viņa un vēl divas dāmas. Apsveicu svētkos un teicu "Lai jums jautrāka šī diena". Tajā kabinetā pie sienas vai pie plaukta muguras, es neatceros, pielīmēju," portālam "Delfi" situāciju atstāstīja Zigmunds.

LZS saraksta kandidāts norādīja, ka kabinetā, kur plakāts izvietots, "nepiederošas personas neiet, kur nu vēl bērni, par to vispār nav runas". Kultūras nama direktors sprieda, ka plakāta publiskošana ir "priekšvēlēšanu muļķības".

"Tā bilde nav paredzēta publiskai skatīšanai. Ja kas tāds notiks, tad būs pavisam cits pavērsiens," teica LZS pārstāvis, bilstot, ka fotogrāfijas publiskošanas gadījumā vērsīsies tiesā.

"Uzskatu, ka tā ir mākslas bilde, tas ir apsveikums. Tur nav nekādas pornogrāfijas, nekādas perversijas. Ja kāds tā uzskata, viņš ir slims, viņam jāiet ārstēties vienkārši," klāstīja Zigmunds.

Deputāta amata kandidāts arī pieļāva, ka fotogrāfiju publiskojusi partija "Saskaņa", lai Zigmundu diskreditētu. "Tur ir divplūsmu bērnudārzs, ir arī krievvalodīgie daudz. Kāda no audzinātājām, kurai nepatika, varbūt ir nofotografējusi, palaidusi to bildi tālāk, varbūt viņai vīrs ir "Saskaņas centrā"," minējumus izteica LZS pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!