Foto: Publicitātes foto
Šogad 70. gadskārtu atzīmē viens no prestižākajiem un senākajiem kinofestivāliem pasaulē, proti, starptautiskais Kannu kinofestivāls (le Festival de Cannes), kas kopš 1993. gada ir cieši sadarbojies ar Rīgas kinofestivālu "Baltijas pērle" un rudenī tā programmas ietvaros pagodinās ar pirmo Kannu kinofestivāla direktora vizīti Baltijas valstīs, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Tikai 21. septembrī plkst. 18.30, atzīmējot festivāla "Baltijas pērle" atklāšanu, kinoteātrī "Splendid palace" tiks izrādīta filma, kas kļuvusi par daudzu prestižāko kino forumu sensāciju – "Limjēri!". Pirms seansa skatītājus uzrunās Kannu kinofestivāla un Lionas Limjēru institūta direktors Tjerī Fremo.

Filma ir veltījums sava laika izcilajiem limjēristiem: Žanam Renuāram, Fransuā Trifo, Morisam Pialā, Ērikam Romēram, Žanam Likam Godāram un daudziem citiem.

Savukārt Tjerī Fremo ir piešķīris šim stāstam jaunu elpu, no simtiem Limjēru oriģinālo kinokadru radot pilnmetrāžas filmu, kas rosina iztēli un pārsteidz ar savu vienkāršību un naivo ģenialitāti. Slaveno šedevru retie kadri, kas vairāk nekā simts gadus uzglabāti slēgtās krātuvēs, tiks pirmo reizi izrādīti jaunā kontekstā – kā nevainojams mežģīņu raksts tie savijušies stāstā par mākslas veidu, kas strauji iekaroja visu pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!