Vai zvaigznēs bija rakstīts, ka mums jāšķiras? Šis nenoliedzami ir viens no jautājumiem, kuru praktizējošiem astrologiem (un viņu vidū arī man) nākas dzirdēt visbiežāk. Aptumsumu koridora laikā, kas mēdz "pacelt virspusē" šādas tēmas, varam parunāt par to nedaudz sīkāk.

Laikam taču vieglāk pārdzīvot un atlaist neizdevušās attiecības, ja pieķeramies domai, ka tas jau bijis zvaigznēs / liktenī ierakstīts. Ak, un ko tad mēs, nabaga nevarīgās būtnes, varam iesākt pret likteni?... Ērti, vai ne?

Taču – cik daudz tajā patiesības?

Īsā atbilde uz šo jautājumu ir – jā, astroloģijā ir rādītāji (planētu izvietojums zīmēs un horoskopa mājās, savstarpējās leņķiskās attiecības, mijiedarbe ar laika cikliem un citi), kuri vēsta par šķiršanās iespējamību vispār, konkrētajā dzīves posmā vai starp konkrētajiem cilvēkiem.

Viens tāds klasisks rādītājs, ka cilvēkam ir grūti ilgstoši noturēties attiecībās vai izveidot dziļu un noturīgu saikni, ir Ūdensvīra zīme un tās pārvaldnieks Urāns. Ja dzimšanas horoskopā tas akcentēts vai veido aspektus ar tām planētām un punktiem, kas atbild par partnerību, cilvēkam ir grūti izveidot tādas hrestomātiski pareizas attiecības. Paša brīvības sajūta cilvēkam ar, piemēram, Ūdensvīra Sauli ir tik svarīga, ka viņš ļoti nelabprāt pakļaujas jebkādiem nosacījumiem, tajā skaitā – sava partnera izpratnei par personīgajām robežām. Ja viņiem abiem ir, kur enerģiju ielikt ārpasaulē (piemēram, kopā uztaisīt kādu revolūciju vai vismaz ieviest kādu inovāciju projektu), tad savienība var izdoties, ja ne – "Urāna bērniem" ātri vien sāk "trūkt elpas" un vietas spārnu izplešanai.

Citiem vārdiem sakot – ja tava Saule vai Mēness ir Ūdensvīra zīmē vai ja uz Laulības mājas sliekšņa tavā dzimšanas kartē sēž Urāns, tad ar dzīvi tikai pēc paša noteikumiem nāksies slēgt kompromisus.

Otrs faktors, kas ietekmē spēju veidot labas attiecības, – vecāku piemērs. Dzimšanas kartē komplicētas attiecības starp vecākiem var norādīt Saules un Mēness kvadrāts (respektīvi – tu esi nācis pasaulē Mēness fāžu maiņas laikā). Loģiski – ja neesam pieredzējuši labu piemēru, paši grūtāk tiekam galā ar ikdienas pierīvēšanos.

Trešais (manā pieredzē – daudz vieglāk apstrādājamais) faktors, ko min astroloģijas mācību grāmatas, ir Venera un Marss savstarpējā kvadrātā vai kvadrātā pret Urānu. Šeit runa ir par to, cik labi cilvēks operē ar sievišķo un vīrišķo enerģiju izpausmēm sevī un apkārtnē. Tāpēc jau cita pēc citas kā sēnes pēc lietus rodas skolas un prakses, kas māca pieņemt sevi visā veselumā, iegūt un iemācīties noturēt līdzsvaru. Savukārt Urāns ir kā tāds skolas lielākais razbainieks, kurš uz nedarbiem vai neraksturīgu reakciju var sabuntot gan teicamnieci Sauli, gan smukulīti Veneriņu, gan brašo klases sportistu Marsu. Morāle – ja nepārvaldām paši savus resursus (enerģijas), tad pārāk optimistiski ir cerēt, ka tiksim galā vēl arī ar partnera "tarakāniem".

Šie ir tikai daži, visbiežāk sastopamie faktori, ko var redzēt dzimšanas kartē un kas paliek spēkā līdz pat mūža galam. Bet vēl jau ir arī planētu cikli, kuri iekustina "snaudošas" tēmas.

Piemēram, ja tev viens vai pat vairāki šķiršanās faktori horoskopā ir, tas vēl nenozīmē, ka tu vispār un nemaz nevari nobāzēties blakus vienam partnerim – kaut uz laiku. Tomēr ir stipri ticams, ka tēmu "šķiršanās" konkrētā dzīves laikā iekustinās planētu kustība, nonākot punktos, kas tavā horoskopā jūtīgi. Kas tas par laiku – to astrologs redz. Ja zini, kur gatavojies krist, var mēģināt vismaz spilvenu nolikt, vai ne? Un – arīdzan no prakses saku – dažkārt tiešām izdodas izstrādāt šķiršanās tēmu nevis notikumu, bet "galvas" līmenī. Tiesa, šeit atkal jāpiesauc bieži pieminētā apzinātība – bez tās nudien būs grūti...

Nav noslēpums, ka mēs nemitīgi mijiedarbojamies, maināmies ar enerģijām, ietekmējam cilvēkus, ar kuriem nonākam ciešā saiknē. Respektīvi, tu ar savu enerģētisko struktūru (kas ierakstīta arī tavā horoskopā) savu partneri izmaini – viļus vai neviļus, apzināti vai pat nenojaušot. Iespējams, tu viņa trakulīgo Urānu, kašķīgo Marsu vai nomākto Mēnesi nomierini, mazinot viņa kartē ielikto brīdinājumu par šķiršanos kā pieredzi. Iespējams – otrādi: ar savām planētām padari viņu neatkarīgāku, aizkaitināmāku, niecietīgāku. Tas, protams, izpaužas tikai pēc kāda kopā nodzīvota laika, taču var nostrādāt kā katalizators. Ne nu viņš pie tā vainīgs, ne nu tu. Arī zvaigznes patiesībā ne...

Katrai monētai ir divas puses – ja tavā kartē šeit minēto vai citu šķiršanās rādītāju nav, tad tu vari iestrēgt savās neveiksmīgajās attiecībās kā purvā – ar maz izredzēm sevi no tā kā Minhauzens aiz bizes izvilkt ārā.

Jebkurā gadījumā lieku pie sirds: pēc šāda rakstiņa izlasīšanas nevajag piekabināt sev mūžīgās šķirtenes birku un atmest ar roku attiecībām, jo pilnīgi universālu kritēriju šādai "klasifikācijai" nav – arī manā pieredzē ir daži Ūdensvīri, kuri gadu desmitiem noturējušies stabilās attiecībās, savu dumpinieku dabu (un talantu) realizējot citur – karjerā, sabiedriskajā darbībā.

Katrs gadījums ir individuāls, atkārtošu vēlreiz, nemetīsim visus gadījumus pār vienu kārti un paturēsim prātā avatāra Šrī Bagavāna sacīto: "Laulāto attiecības ir lielisks instruments sevis apjausmai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!