Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgā manīts kāds ar padomju simboliku oriģināli izdaiļots spēkrats – portālu "Delfi" attiecīgu fotogrāfiju iesūtījis kāds anonīms aculiecinieks. Ja parasti padomju simboliku tās mīļotāji līmē uz numura paliktņa vai sprauž salonā priekšējā panelī, tad šī "Ford" apvidnieka īpašnieks to kā lapiņu iekarinājis aizmugurējā logā.

Kā redzams fotoattēlā, "Ford" apvidnieka aizmugurējā logā iekārta lapiņa, kurā, visticamāk, pašrocīgi uzzīmēts sirpis un āmurs, kā arī sarkanā komunistu piecstaru zvaigzne.

Jau vēstīts, ka nacistiskās Vācijas, kā arī bijušās PSRS simbolikas izmantošanas vispārējs aizliegums Latvijā nepastāv. Tādējādi arī simbolikas lietošana, piemēram, automobilī, ir atļauta.

Ierobežojumi attiecas tikai uz publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem, kā arī uz sapulcēm, gājieniem un piketiem. Šādos gadījumos aizliegts izmantot PSRS, bijušo padomju republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas, svastiku, SS zīmes, kā arī padomju simbolus, proti, sirpi un āmuru, piecstaru zvaigzni, pat ja tā atainota stilizētā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!