Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" aculieciniece Anna aicina visus vecākus pārbaudīt savu bērnu e-talonus, jo uzņēmuma "Rīgas satiksme" darbinieks brauciena kartīti noformējis tikai uz mēnesi. Pašā uzņēmumā skaidro, ka šis pārpratums radies kļūdas dēļ.

"Ļoti daudziem ir zināms pirmskolas laika satraukums - jāiegādājas drēbes, soma, burtnīcas un citas lietas," piebilst Anna, "šogad šim sarakstam pievienojās arī e-talons. Lai lieki bērnu netramdītu, es to noformēju caur adresi e-riga.lv." Viņa stāsta, ka reģistrācija bijusi veiksmīga, jo sākotnēji augšupielādējies bērna fotoattēls, kā arī visi pārējie dati bijuši kārtībā.

Anna stāsta, ka pēc kāda laika bērnam sākušās skolas gaitas. Bērns viņai pastāstījis, ka 11. septembrī viņam beidzot izsniegts e-talons. "Es paskatījos uz bērna e-talonu un biju pārsteigta - labi, foto ir vecs, jo bija uzlikta bilde no iepriekšējā e-talona, bet derīguma termiņš bija līdz 2017. gada 15. septembrim!" sašutusi ir bērna mamma.

Viņa zvanījusi uz uzņēmumu "Rīgas satiksme", lai skaidrotu šo kļūdu par sava bērna e-talonu. Operators sievieti esot mudinājis nākt uz kādu no filiālēm, lai e-talonu kārtotu par jaunu. "Vienīgais, ko viņi man palīdzēja izdarīt sarunas laikā - atvainoties," norāda mamma. "Protams, paldies par to, bet man kaut kādā brīnumainā veidā šis ir jāpaveic trīs dienu laikā. Kopumā pateicos "Rīgas satiksmei", viss šis taču cilvēku dēļ," neapmierināta ir mamma, kura mudina pārējo bērnu vecākus rūpīgi pārbaudīt savu atvašu e-talonus.

Portālam "Delfi" uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča skaidroja, ka, kad bērnam tikusi izdrukāta jaunā braucienu kartīte, dati sistēmā vēl neesot izmainījušies. "Tieši šī iemesla dēļ dati tika izprintēti ar vecajiem skolnieka datiem," norāda Bartaševiča, kura aicina pēc iespējas ātrāk skolēna vecākus sazināties ar uzņēmumu, rakstot uz e-pasta adresi: info@rigassatiksme.lv. "Tā mēs varēsim izveidot e-talonu ar pareizajiem datiem, kā arī nosūtīt to izglītības iestādei līdz 15. septembrim," atzīmē Bartaševiča.

""Rīgas satiksme" atvainojas par sagādātajām neērtībām," uzsver uzņēmuma pārstāve.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!