Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc pusfināla sasniegšanas Uhaņas "Premier" turnīrā Ķīnā WTA pasaules rangā sasniegusi jaunu karjeras rekordu.

Pirmdien, 2. oktobrī, publicētajā ranga jaunākajā sarakstā Ostapenko pakāpusies par divām vietām un ieņem astoto pozīciju. Tikmēr otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc zaudējuma Uhaņas turnīra pirmajā kārtā pasaules rangā noslīdējusi par vienu pozīciju un ieņem 19. vietu.

WTA pasaules ranga pirmās septiņas vietas ir bez izmaiņām. Līdere ir spāniete Garvine Mugurusa, kuru Uhaņas turnīrā pieveica Ostapenko, otrā ir Simona Halepa, bet tālāk ir Elina Svitoļina, Karolīna Pliškova, Venusa Viljamsa, Karolīne Vozņacki un Džoanna Konta.

WTA rangā vēl no Latvijas tenisistēm 249. vietu ieņem Diāna Marcinkeviča, 1031. vietā ir Daniela Vīsmane, bet 1108. vietā – Irina Lapustina.

Vīriešu profesionālā tenisa ATP pasaules rangā divas vietas augstāk pakāpies Ernests Gulbis, kurš tagad ieņem 206. pozīciju. 680. vietā ir Mārtiņš Podžus, 922. vietā atrodas Miķelis Lībietis, Artūrs Lazdiņš ieņem 1328. vietu, Krišjānis Stabiņš – dalītu 1476., Rihards Emuliņš – dalītu 1669., bet Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus – dalītu 1772. vietu.

ATP pasaules rangā pirmo vietu saglabā Rafaels Nadals, aiz kura seko Rodžers Federers, Endijs Marejs, Aleksandrs Zverevs, Marins Ciličs, Novāks Džokovičs, Dominiks Tīms, Grigors Dimitrovs, Stens Vavrinka un Pavlo Kareno Vusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!