Foto: Publicitātes foto

SIA "Getliņi EKO" siltumnīcās novākta un tirdzniecībā nogādāta jaunā gurķu raža, bet jau oktobra vidū ražu papildinās arī oranžie un sarkanie tomāti, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Uzņēmuma agronoms audzēšanai ir izvēlējies garo un īso gurķu šķirnes, atzīmē Vītola-Barānova .

Uzņēmuma veikalā tiks tirgotas abas gurķu šķirnes, bet pārtikas tirdzniecības veikalu ķēdēs pārdošanā būs tikai garie gurķi. Plānots, ka sezonas laikā, kas turpināsies no oktobra līdz jūlijam, ik nedēļu tiks novāktas 10-12 tonnas gurķu, informē uzņēmuma pārstāve.

Jau vēstīts, ka gurķu audzēšana SIA "Getliņi EKO" notiek 2017. gada vasarā atklātajā siltumnīcā, kas ir izveidota kā augsti tehnoloģiska gurķu audzēšanai piemērota siltumnīca. Tajā ir izmantots LED apgaismojums. Saskaņā ar uzņēmuma apgalvoto tā ir pirmā šada veida siltumnīca pasaulē, kur gurķu audzēšanai tiek izmantots "full-led" apgaismojums. Drīzumā uzņēmums plāno sākt arī gurķu mazsālīšanu un fasēšanu.

SIA "Getliņi EKO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā.

Energobloka saražotais siltums tiek izmantots "Getliņi EKO" siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. Siltumnīcu izveide poligona teritorijā, kur elektrības ražošanas rezultātā rodas siltums, ir reti izplatīta, bet pārbaudīta videi draudzīga pieredze citos Eiropas poligonos. To īsteno tādas valstis kā Holande un Zviedrija.

"Getliņi Eko" dibināti 1997. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei(97,92%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!