Foto: Publicitātes foto

Itālijas motociklu ražotājs "MV Agusta" prezentējis motociklu, kas izstrādāts sadarbībā ar F-1 pilotu Lūisu Hamiltonu. "MV Agusta F4 LH44" motocikls tiks izgatavots 44 vienību ierobežotā sērijā.

"MV Agusta F4 LH44" izgatavots uz sacīkšu superbaika "F4 RC" (Reparto Corse) bāzes, kas savulaik tika izgatavots homologācijas ietvaros pasaules čempionātam WSBK. Motocikls ir aprīkots ar 212 zirgspēku dzinēju un regulējamu motora elektronisko vadības bloku atkarībā no izvēlētās sacīkšu trases.

Kopā ar Lūisu Hamiltonu izstrādātais motocikls atšķiras ar oriģināla dizaina oglekļa šķiedras elementiem, ar alkantaru pārvilktu sēdekli, "Öhlins" amortizatoriem, titāna sakausējuma izplūdes sistēmu un speciālu dzinēja elektroniskā vadības bloka regulējumu.

Kā preses paziņojumā norāda pats Hamiltons, "MV Agusta F4 LH44" sevī "apvieno labāko no abām pasaulēm – sacīkšu motocikls braukšanai pa koplietošanas ceļiem".

"44" modeļa nosaukumā un sērijas ierobežoto vienību skaitā izvēlēts, jo skaitlis 44 ir nozīmīgs Lūisa Hamiltona motorsporta karjerā – šis skaitlis rotāja viņa gokarta numurzīmi, kad Hamiltons izcīnīja čempiona titulu kartingos un pēcāk to turpināja izmantot arī uz F-1 bolīda. "44 ir kļuvis par manu ģimenes skaitli," skaidro Hamiltons.

Ekskluzīvā motocikla cena publiski netiek atklāta, tomēr ar moto tēmu saistītie mediji pieļauj, ka tā varētu būt ap 50 tūkstošiem eiro (standarta "MV Agusta F4 RC", uz kā bāzes tapis Hamiltona sērijas motocikls, maksā 37 tūkstošus eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!