Foto: LETA
Investīciju pārvaldes uzņēmums "Lords LB Asset Management" bijušā Preses nama ēkas ar gruntsgabalu projekta attīstībai izveidojis sešu cilvēku starptautisku uzraudzības padomi, kuru vadīs investors un kādreizējais Ukrainas ekonomikas ministrs Aivars Abromavičs, informēja "Lords LB Asset Management".

Uzraudzības padomē strādās arī Latvijas "Hansabankas" (šobrīd "Swedbank") bijusī vadītāja un pašreizējā nevalstiskās organizācijas "Mission Possible" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, investīciju pārvaldes sabiedrības "Lords LB Asset Management" direktors Doms Kačinsks, uzņēmējs un investors Toms Kučinsks, investors un uzņēmumu "Auga", "Umega" un "Vilkyškių pieninė" valdes loceklis Lins Strēlis, kā arī "Girteka" grupas uzņēmuma "ME Investicija" investīciju pārvaldes direktors Toms Krakausks.

Abromavičs norādīja, ka veiksmīgai projekta attīstībai Rīgā nepieciešama stipra Lietuvas un vietējo profesionāļu komanda. "Šīs uzraudzību padomes locekļu pieredze un kompetence ļaus ātri un efektīvi pieņemt stratēģiskus lēmumus un pārstāvēt projektu sabiedrībā. Mūsdienās nepietiek tikai ar projekta veiksmīgu attīstīšanu - nepieciešams, lai lēmumi un to ieviešana ir stabila. Nešaubos, ka kopā ar šo komandu sasniegsim šos mērķus," viņš sacīja.

Blakus Vanšu tiltam esošo 5,8 hektāru gruntsgabalu "Lords LB Asset Management" fonds "Lords LB Special Fund V" jūlijā iegādājās kopā ar visām uz tā esošajām ēkām - kādreizējo Preses namu un tipogrāfiju. Šobrīd veidojamajā gruntsgabala attīstības koncepcijā paredzēts, ka šajā vietā tiks izveidots Rīgas centrālais biznesa rajons. Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam uz gruntsgabala atļauts būvēt par 100 000 kvadrātmetriem lielākus komerciālos nekustamā īpašuma objektus.

Objektu iegādājās fonds "Lords LB Special Fund V", kas izveidots ieguldījumu veikšanai nekustamā īpašuma projektos Latvijā. Tā mērķa apmērs ir 20 miljoni eiro, maksimālais - 40 miljoni eiro. Fonds darbosies vismaz astoņus gadus un Preses nama projekta attīstībā vairākos etapos ieguldīs vairāk nekā 200 miljonus eiro.

"Lords LB Special Fund V" fondā ieguldījumus veikuši 24 investori no Lietuvas un Skandināvijas valstīm. Tostarp investīciju uzņēmumi, ģimenes uzņēmumi, veiksmīgi uzņēmēji un privāti ieguldītāji ar lieliem ienākumiem. Plānots, ka pirmajā līdzekļu piesaistīšanas etapā tiks ieguldīti 22 miljoni eiro.

"Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta investīciju pārvaldes sabiedrība, kas no 2008.gada sniedz pakalpojumus uzņēmumiem un privātiem investoriem. Pavisam "Lords LB Asset Management" pārvalda 14 fondus: deviņus nekustamā īpašuma fondus, trīs privāta kapitāla fondus un divus enerģētikas un infrastruktūras fondus. Kopējā fondu pārvaldītā īpašuma vērtība 2017.gada jūnija beigās bija 330 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!