Foto: AFP/Scanpix
Izmeklētāji zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā aizdomās turētajam dāņu izgudrotājam Peteram Madsenam (attēlā pa labi) piederošā cietajā diskā atraduši video, kuros redzama sieviešu spīdzināšana un galvas nogriešana dzīvai sievietei, vēsta raidsabiedrība BBC.

Madsens 30 gadus vecās zviedru žurnālistes slepkavībā tika apsūdzēts pēc tam, kad sieviete pazuda pēc brauciena ar viņam piederošo pašbūvēto zemūdeni UC3 "Nautilus".

Sievietes ķermenis bez galvas, rokām un kājām tika atrasts pēc 11 dienām ūdeņos pie Kopenhāgenas. Valla izbraukumā ar zemūdeni devās, jo gatavoja rakstu par Madsenu.

46 gadus vecais Madsens sākumā noliedza saistību ar žurnālistes pazušanu, stāstot, ka ir izlaidis viņu krastā, taču vēlāk stāstu mainīja un apgalvoja, ka sieviete gājusi bojā nelaimes gadījumā.

Saskaņā ar aizdomās turētā versiju Vallai uz galvas uzkritis 70 kilogramus smags lūkas vāks, un viņš nolēmis ķermeni apglabāt jūrā, bet pats izdarīt pašnāvību, nogremdējot zemūdeni.

Taču izmeklētāju aizdomas, ka Madsens Vallu patiesībā nogalinājis, ir tikai pastiprinājušās. Domājams, Madsenam piederošā cietajā diskā atrasti kadri, kuros redzama sieviešu spīdzināšana, galvas nogriešana un ķermeņa dedzināšana.

Savukārt atrastajam Vallas ķermenim konstatētas naža dūrienu rētas ģenitālijās un krūšu kurvī, kas nodarīti ap nāves brīdi vai īsi pēc tam, konstatēts sekcijā. Tiešs nāves iestāšanās iemesls vēl nav noskaidrots.

Pats Madsens savu vainu slepkavībā joprojām noliedz un apgalvo, ka cietais disks nemaz nepieder viņam un ka tam varējis piekļūt ikviens darbinieks no laboratorijas, kurā viņš strādāja.

Kā sākotnēji attīstījās notikumi žurnālistes pazušanas lietā, var lasīt šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!