Foto: Juris Gūtmans

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas iepriekšējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē beidzot pēc ilga pārtraukuma tika pie kāda punkta, ceturtdien viesojas pie Maskavas apgabala "Vitjazj" vienības.

Mačs Podoļskā sāksies plkst.19.30, un portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi.

Kā vēstīts, treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas "Dinamo" komanda otrdien tika pie pirmā punkta kopš 28.augusta, kad ar 2:3 pagarinājumā zaudēja līgas grandam Maskavas CSKA. Tomēr tāpat rīdzinieki turpina 13 zaudējumu sēriju.

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot Ģirtam Ankipānam, kurš paralēli pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. Zīmīgi, ka līdz šim Ankipāns par galveno treneri bija strādājis tikai pie Latvijas U-20 izlases stūres. Tāpat viņš savulaik divus gadus bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs, šādus pat pienākumus iepriekšējos divus gadus pildot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās, asistējot Pēterim Skudram.

Pirmdien kluba treneru kolektīvam pievienojās Latvijas hokeja izlases leģendārais vārtsargs Edgars Masaļskis un Aigars Cipruss, kuri aizstās pirms divām nedēļām atbrīvotos asistentus Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

Pagājušajā nedēļā "Dinamo" noslēdza līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, bet otrdien atlaida kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu un viņa vietā piesaistīja Lietuvas izlases pirmo numuru Mantu Armali, kurš tagad būs Jāņa Kalniņa dublieris. Tiesa, Kalniņš šosezon joprojām ir bez uzvarām.

Tāpat komanda jau iepriekš šķīrās no amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi, bet zem jautājuma zīmes joprojām ir arī kanādiešu aizsarga Lūkasa Lesio liktenis.

Tāpat nedēļas nogalē par jauno "Dinamo" kapteini izvēlēts komandas rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis, kurš šos pienākumus pārņēmis no Ginta Meijas.

Rīgas "Dinamo" savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau 13 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar sešiem punktiem 17 mačos ir pēdējā vietā visā līgā. KHL antirekords ir 19 zaudējumi pēc kārtas, ko 2013./2014.gada sezonā piedzīvoja Maskavas "Spartak".

Pēc dueļa ar "Vitjazj" rīdziniekiem viesos gaidāmas cīņas arī ar Bratislavas "Slovan", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām.

"Vitjazj" komanda iepriekšējā mačā ar 5:3 uzvarēja Maskavas "Spartak" hokejistus, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Podoļskas komanda ar 22 punktiem 18 spēlēs šobrīd ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Rīgas "Dinamo" un "Vitjazj" augustā savā starpā tikās pārbaudes turnīrā Vācijā, rīdziniekiem piekāpjoties ar 2:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!