Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 100. sezona trešdien iesākās ar Konora Makdeivida trīs gūtajiem vārtiem, kas sekmēja Edmntonas "Oilers" uzvaru, bet pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Pitsburgas "Penguins" piekāpās Sentluisas "Blues" vienībai.

"Oilers" hokejisti sezonas pirmajā spēlē ar rezultātu 3:0 savā laukumā pārspēja Kalgari "Flames", un visus vārtus uzvarētājiem guva 20 gadus vecais Makdeivids. Vispirms viņš precīzs bija mača 12. minūtē, bet tad trešajā periodā viņš vēl divas reizes pārspēja pretinieku vārtsargu.

"Oilers" vārtsargs Kems Talbots šajā mačā atvairīja visus 26 pretinieku metienus.

Savukārt pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 4:5 pagarinājumā zaudēja Sentluisas "Blues".

Mačā pirmie vadībā izvirzījās "Penguins", kad septītajā minūtē precīzi meta Džastins Šulcs, bet Breidens Šens un Koltons Paraiko ļāva "Blues" pārņemt vadību. Olli Mata guva vārtus "pingvīniem", bet tad Alekss Pietrandželo un Pols Sčastnijs panāca 4:2 Sentluisas komandas labā.

Sidnijs Krosbijs un Konors Šīrijs vēlreiz atjaunoja neizšķirtu rezultātu, un cīņa nonāca pagarinājumā, kurā vajadzēja nospēlēt 75 sekundes, līdz Pietrandželo izdarīja precīzu metienu.

Citās spēlēs Toronto "Maple Leafs" ar 7:2 sagrāva Vinipegas "Jets", bet Filadelfijas "Flyers" ar 5:3 pārspēja Sanhosē "Sharks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!