Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis starpsezonā saņēmis vairākus piedāvājumus no ārzemju klubiem, taču tie neesot bijuši tādi, ko spēlētājs uzreiz vēlētos pieņemt, pēc pievienošanās Latvijas čempionei "VEF Rīga" teica sportists.

Lai arī neoficiāla informācija bija jau pirms tam, pašlaik 29 gadus vecais Freimanis oficiāli "VEF Rīga" rindas papildināja trešdien. Turklāt neilgi pēc tam aizvadīja arī pirmo spēli, kad "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā ar 16 gūtiem punktiem palīdzēja rīdziniekiem ar 84:56 sagraut "Betsafe"/"Liepāja" basketbolistus.

"Sajūtas pirmajā spēlē bija labas, patīkami atkal spēlēt mājās. Galvenais, ka tagad esmu spēļu ritmā, par to esmu vispriecīgākais. Mēģinu uzņemt optimālo formu," sacīja Freimanis, kurš pateicās "VEF Rīga" par doto iespēju spēlēt pie viņiem.

Freimanis visu vasaru bija bez līguma, bet Rīgas komandas rindās viņš trenējās iepriekšējās trīs nedēļas. Pirms tam viņš bija darbojies individuāli. "Strādāt vienatnē tomēr nav tas pats, kas darboties ar komandu. "VEF Rīga" atļāva man pievienoties viņu treniņiem, par ko paldies jāsaka arī galvenajam trenerim Jānim Gailītim. Klubam rūp latviešu spēlētāji."

Freimanim šī ir atgriešanās "VEF Rīga" rindās, jo viņš komandu pārstāvēja jau 2008./2009.gada sezonā.

"Vēl neesmu spēļu formā. Trešdien bija tikai pirmā spēle. Iepriekšējais mačs man bija vien maijā. Kopš tā laika ir pagājuši daudz mēnešu. Ar katru dienu paliek arvien labāk," optimistisks bija Freimanis.

Latvijas basketbolists atklāja, ka vasarā bijuši vairāki piedāvājumi, kur turpināt karjeru.

"Piedāvājumi gan nebija tādi, ko pats gribēju. Bija iespēja doties uz Spāniju un Itāliju, taču izvēlējos šajā karjeras posmā noriskēt un nogaidīt," sacīja Freimanis, kurš piebilda, ka līgums ar "VEF Rīga" vienību ir izdevīgs abām pusēm.

Līgums ar Freimani noslēgts uz šo sezonu, taču tas ir tā dēvētais "atvērtais" līgums, kas paredz, ka labāka piedāvājuma gadījumā basketbolists var doties arī uz citu komandu.

Tiesa, Freimanis uzsvēra, ka viņš nedomā pie pirmā piedāvājuma atstāt "VEF Rīga" komandu. "Ja būs kāds variants, to apsvēršu, bet uzreiz prom neskriešu."

Pagājušajā sezonā Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā Ušakas "Muratbey", kuras sastāvā 30 spēlēs vietējā čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņš 16 spēlēs guva vidēji 10,4 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

"Turcijā par mani bija interese. Bija viens ļoti labs variants, bet beigās tas "atkrita". Varbūt nogaidīju nedaudz par ilgu. Jūnijā bija vairāki piedāvājumi. Nepaņēmu, gribēju kaut ko labāku. Tā nu sanāca. Tomēr nesūdzos arī par pašreizējo situāciju," izteicās Freimanis. "Arī iepriekšējais klubs domāja mani paturēt, bet beigās līdz galam negribēja ne viņi, ne es."

Freimanim ir liela pieredze arī dažādās Latvijas izlasēs, jo viņš spēlējis visās jauniešu vecuma izlasēs, bet ar valstsvienību piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Tiesa, pēdējās divās vasarās Freimanis komandas sastāvā nav ticis, pērn izlaižot olimpisko kvalifikācijas turnīru, bet šogad arī Eiropas čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!