Superauto "Koenigsegg Agera RS" uzstādījis jaunu rekordu paātrinājumā no vietas līdz 400 km/h un tūlīt pēc tam apstātos. Tādējādi zviedru automobilim izdevies pārspēt nesen uzstādīto "Bugatti Chiron" rekordu un labot par gandrīz 5,5 sekundēm, šo disciplīnu paveicot 36,44 sekundēs.

"Koenigsegg" rekorda brauciens notika kādā Dānijas lidlaukā. Zviedru superauto bija nepieciešami vien 2,4 kilometri, lai no vietas paātrinātos līdz 400 km/h un pēc tam apstātos.

Paātrinājumam līdz 400 km/h "Koenigsegg Agera RS" veltīja 26,88 sekundes, bet bremzēšanai līdz pilnīgai apstāšanās – 9,56 sekundes. Salīdzinājumam – "Bugatti Chiron" bija nepieciešams 3,1 kilometrs ceļa, 32,6 sekundes paātrinājumam un 9,3 sekundes apstāšanās.

Jaunā rekorda uzstādīšanai tika izmantots sērijveida automobilis, kurš pēc tam tiks nogādāts klientam ASV. Drošības nolūkos superauto tika aprīkots ar saliekamu drošības rāmi. Savukārt dzeltenās uzlīmes uz aerodinamiskajiem elementiem "Koenigsegg" skaidro ar to, ka tādas tiek uzlīmētas visiem auto pirms to nogādāšanas klientiem. Rekorda brauciena organizētājiem "neesot bijis laika" tās noņemt.

"Koenigsegg Agera RS" ir aprīkots ar 1176 zirgspēku jaudīgu pieclitru V8 biturbo dzinēju un septiņpakāpju transmisiju. No vietas līdz 100 km/h zviedru superauto paātrinās 2,8 sekundēs, bet līdz 300 km/h – 12,3 sekundēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!