Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pirmajā spēlē Latvijas spēlētājs Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Monreālas "Canadiens" hokejistiem.

Girgensons šajā mačā spēlēja trešajā virknējumā ar Semu Reinhārtu un Setu Grifitsu un laukumā pavadīja 12:24 minūtes, kuru laikā izdarīja sešus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficentu. 2:05 minūtes viņš spēlēja mazākumā.

Pirmajā periodā Džeisons Pominvils izvirzīja vadībā "Sabres", precīzi metot devītajā minūtē, bet Makss Pačioretī divas minūtes pirms trešdaļas beigām rezultātu izlīdzināja. Pominvils pašā otrās trešdaļas sākumā atkal deva vadību Bufalo komandai, un rezultāts 2:1 saglabājās līdz 49. minūtei, kad Filips Dano atjaunoja neizšķirtu.

Pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti, bet pēcspēles metienos Džonatans Druīns vienīgais spēja realizēt izgājienu pret vārtsargu.

"Sabres" hokejisti šajā mačā izdarīja 45 metienus pa vārtiem, taču Kerijs Praiss bija uzdevumu augstumos un atvairīja 43 no tiem. Savukārt Robins Lēners arī aizvadīja labu maču, atvairot 38 no 40 "Canadiens" metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!