Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas regulārās armijas karavīru un Maskavas atbalstīto kaujinieku ieņemtajās Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabala teritorijās karo jau vismaz 11 000 Krievijas pilsoņu, atsaucoties uz Ukrainas galveno militāro prokuroru Anatoliju Matiosu, raksta portāls "Janes".

Matioss Ukrainas telekanālā "112 Ukraine" ziņojis, ka Krievijas kontingents, kas atbalsta vietējos kaujiniekus, sasniedzis 11 000 vīru, no kuriem aptuveni 3000 ir Krievijas regulārās armijas karavīri.

Šos apgalvojumus viņš pamatojis ar detalizētu ieroču numuru un tipu sarakstu, kā arī norādījis specifiskas armijas vienības, kuras dislocētas Donbasā. Šī informācija papildina Ukrainas krīzes Mediju centra martā publiskoto ziņojumu par Krievijas militāro iesaisti kaujās Ukrainas austrumos.

Matioss norādījis, ka tā dēvēto Krievijas pilsoņu brīvprātīgo vienību bruņojumā ir 650 tanki, 1310 bruņoto kaujas mašīnu, gandrīz 500 dažādu kalibru artilērijas ieroču, apmēram 260 dažādu raķešsistēmu un līdz 100 pretgaisa aizsardzības sistēmu. Viņš uzsver, ka viss bruņojums ir ievests Ukrainā no Krievijas.

Papildus tam, labi bruņoti ir arī Donbasā dislocētie 3000 Krievijas regulārās armijas karavīru. Viņu rīcībā ir līdz 200 tanku, 400 kājnieku bruņumašīnu, 140 artilērijas ieroču un pēdējās paaudzes pretgaisa aizsardzības raķešsistēmas, norādījis Ukrainas galvenais militārais prokurors.

Krievijas armijas vienību karavīri bez atpazīšanas zīmēm, pazīstami kā "mazie zaļie vīriņi", Ukrainā atrodas kopš 2014. gada. Sākotnēji tie okupēja Krimu, bet vēlāk iegāja Doņeckas un Luhanskas reģionos Ukrainas austrumos, atbalstot Maskavas finansētos kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!