Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc izcīnītā punkta Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos pret Fēru salu komandu neslēpa vilšanos, tomēr norādīja uz pretinieku vienības spēku.

Latvijas futbolisti sestdien Toršavnā pārtrauca deviņu spēļu zaudējumu sēriju, nospēlējot 0:0 ar Fēru salu izlasi. Latvijas izlase gan turpina neuzvarēto spēļu sēriju, bet pēdējo reizi panākums gūts pērnā gada rudenī spēlē pret Andoru, ar ko pēc pāris dienām jāspēlē Rīgā.

"Teikšu tā, ka saskārāmies ar labi saspēlētu komandu un pretinieki mums radīja problēmas. Bet esmu apmierināts ar spēlētāju attieksmi un pašatdevi. Diemžēl, dzīvojam tādā brīdī, ka jāparāda raksturs, lai tiktu pie punkta pret tādām komandām kā šodien," pēc spēles teica Starkovs.

Pirms mača ar Fēru salu komandu Starkovs solīja veiksmi meklēt pie pretinieku vārtiem un nespēlēt no aizsardzības, tomēr mačs izvērtās savādāk. "Centāmies uzbrukt, bet ne viss izdevās. Mums nesanāca spēle caur malējiem futbolistiem, un šajā pozīcijā mājinieki mūs apspēlēja. Mēs labi nospēlējām centrālajā zonā un īpaši centra aizsargi labi nospēlēja, darbojoties bez kļūdām."

Latvijas izlases galvenais treneris apgalvoja, ka laukumā darīts viss, lai gūtu vārtus un mačs bija pakārtots uzvaras gūšanai, ko gan neizdevās realizēt. "Pret mums spēlēja komanda, kas, diemžēl, šobrīd ir stiprāka, un turnīra tabula tam ir tikai pierādījums."

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas B grupas kopvērtējumā Latvija tagad ar četriem punktiem deviņās spēlēs pakāpusies uz priekšpēdējo vietu, apsteidzot Andoru, ar ko atlases cikla noslēdzošajā spēlē Rīgā tiksies 10. oktobrī. Šajā spēlē Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt komandas kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš mačā Toršavnā saņēma brīdinājumu. Starkovs vēl nemācēja teikt, kas aizvietos Gorkšu, bet šis jautājums visticamāk tiks atrisināts spēles dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!