Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 7. oktobrī, Liepājas rallija zvaigžņu cīņā ar "Lada RX" automašīnām, kas notika ātruma festivāla "Kurzeme" un "Rally Liepāja" ietvaros, sīvā cīņā uzvarēja žiguļu braucējs Aigars Tīdmanis, portālu "Delfi" informēja Ātruma festivāla "Kurzeme" pārstāve Dita Dzene.

Tīdmanis par septiņām sekunžu simtdaļām apsteidza savu tuvāko sekotāju Danu Lešču, atzīmē Dzene.

Sacensībās šogad piedalījās Renārs Francis, Dans Lešcs, Aigars Tīdmanis, Mārtiņš Būčiņš, kartingists Andris Valters, aktieris Viktors Ellers un " Lada RX" kustības Latvijā vadītājs Jānis Bergs.

Aigars Tīdmanis daloties sajūtās par sacensībām norāda, ka "trase nebija ļoti sarežģīta, bet bija pāris vietas, kuras bija bīstamākas un kur normāli neriskētu, bet finālā jau bija tā sajūta, ka ir jādara uz pilnu jaudu un tas arī atmaksājās. Ir liels gandarījums un laba nojauta mani pavadīja visu dienu par iespēju uzvarēt."

Otrais ātrākais žiguļu braucējs bija Dans Leščs, kurš rallija trasē tikai nedaudz atpalika, savukārt trešo vietu ieņēma Mārtiņš Būčiņš. Ātruma festivāla "Kurzeme" pārstāve atzīmē, ka lielisku starta reakcijas laiku šogad uzrādīja arī Andris Valters, proti, 0,01 un 0,06 sekundes.

"Ņemot vērā, ka mašīnu startā noliek 40 centimetrus no starta, tad šī spēja pārbraukt pāri starta līnijai tādā ātrumā ir apbrīnojama," skaidro ātruma festivāla "Kurzeme" projektu vadītājs Uldis Hmieļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!