Foto: AFP/Scanpix/LETA

Britu braucējs Kriss Mīke sestdien spēja noturēties priekšā titulētajam francūzim Sebastjanam Ožjēram pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11. posma, kas risinās Katalonijā, otrās dienas.

Pēc piektdienas priekšā bija Norvēģijas sportists Andrēass Mikelsens, kuram sekoja Ožjērs un Mīke, bet sestdien brits uzvarēja pirmajā ātrumposmā, demonstrējot labu ātrumu.

"Šorīt bijām spējīgi visus noķert," dienas izskaņā izteicās "Citroen" pilots Mīke. "Pēcpusdienā uzdevums bija nepaveikt kaut ko stulbu."

Ožjērs pēcpusdienā uzvarēja trijos ātrumposmos, esot droši priekšā kopvērtējuma konkurentam Tjerī Nevilam no Beļģijas.

Kopvērtējumā tagad Mīke par 13 sekundēm apsteidz "M-Sport" braucēju Ožjēru, kuram pusotru sekundi zaudē komandas biedrs Ots Tanaks no Igaunijas.

Tikmēr "Hyundai" pilots Nevils nopelnīja pusminūtes sodu un tagad posmā ir vien sestais, atpaliekot no līdera par vairāk nekā 40 sekundēm.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem trim etapiem četrkārtējā čempiona Ožjēra kontā ir 177 punkti, par 17 punktiem atpaliek Nevils, bet trešais ar 144 punktiem ir Tanaks.

Pēc Katalonijas rallija pasaules čempionāta kalendārā būs atlikuši vien etapi Lielbritānijā un Austrālijā.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjērs, kurš pārstāvēja "Volkswagen" komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz "M-Sport Ford" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!