Ķīnā, Dzjansu provincē kāds vīrietis saņēmis nauda sodu par patvaļīgu ceļa horizontālā apzīmējuma uzkrāsošanu. Vīrietis, lai ik rītu ātrāk nokļūtu darbā, joslu, pa kuru drīkst nogriezties tikai pa kreisi, pielāgojis arī braukšanai taisni.

28 gadus vecais Cai saņēmis 1000 juaņu (aptuveni 127 eiro) naudas sodu, kad policija ar novērošanas kameru palīdzību viņu pieķērusi uz ielas pārkrāsojam braukšanas virzienu bultas, ziņo raidsabiedrība BBC. Likumsargiem Cai skaidrojis, ka viņam ir apnicis katru rītu kavēties sastrēgumā, tādēļ viņš nolēmis rīkoties.

"Es novēroju, ka joslas, kas iet taisni, vienmēr ir pārpildītas ar automašīnām. Savukārt kreisā josla vienmēr ir tukša. Es nolēmu pārkrāsot ielas apzīmējumus, lai mans ceļš uz darbu būtu ātrāks," policijai skaidroja vīrietis.

Policijas pārstāvji norāda, ka patvaļīga joslu pārkrāsošana ir ļoti bīstama un varēja radīt satiksmes negadījumus. Ceļu uzturētāji drīz pēc incidenta atjaunojuši oriģinālo joslu krāsojumu.

BBC atgādina, ka šis nav pirmais gadījums, kad Ķīnā satiksmes organizāciju "uzlabo" pašdarbnieki. Šogad maijā Ķīnas austrumos kāds autovadītājs ar krīta palīdzību ielas malā izveidojis savu autostāvvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!