Spraigi notikumi norisinājušies 25. novembrī Dobeles novadā, notikušā video internetā publicēts tikai tagad. No policijas patruļmašīnas videokameras publicētajā videoierakstā redzams, ka ceļa posmā no Bikstiem uz Auci notikusi pakaļdzīšanās, bet pēkšņi tajā iesaistījies BMW autovadītājs, kurš varonīgi taranēja bēdzēju un nostūma to no ceļa.

Kā redzams video, policija bēgošajam "Volkswagen Passat" seko ar aptuveni 80 km/h ātrumu, kad pēkšņi garām aiztraucas BMW 5. sērijas sedans (E34 – tādu ražoja līdz 90. gadu vidum), kurš uzsāk bēgošā VW taranēšanu.

BMW autovadītājam vairākas reizes, triecoties VW automobilī, izdevās to nostumt no ceļa, tomēr folksvāgena vadītājam izdevās atgriezties uz braucamās daļas un turpināt ceļu. Policija visu šo laiku sekoja abiem un fiziskā kontaktā neiesaistījās.

Beigās BMW vadītājam izdevās VW nostumt no ceļa grāvī tā, ka bēdzējs ceļu vairs turpināt nespēja. Tajā brīdī policisti izlēca no patruļauto, atrāva VW durvis un arestēja tā autovadītāju.

Interesanti, ka video redzams, ka pēc pakaļdzīšanās un taranēšanas beigām pa BMW aizmugurējām durvīm izkāpj bērni, spriežot pēc īsā auguma.

Valsts policijā (VP) sākta resoriskā pārbaude par šo gadījumu, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece. Kā noskaidrojies, pie "VW Passat" stūres bija vadītājs alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām.

Sietniece skaidroja, ka iereibušais ir aizturēts, pret viņu ir sākts kriminālprocess, taču sākta arī resoriskā pārbaude, lai izvērtētu abu iesaistīto autovadītāju rīcību uz ceļa. VP uzsver, ka BMW vadītāja rīcība, iesaistoties policijas darbā, varēja radīt bīstamas situācijas uz ceļa, apdraudot gan pašu, gan apkārtējos. Policija pašlaik izmeklē notikušo, skaidrojot arī BMW vadītāja rīcības iemeslus.

Tāpat policijā sākta dienesta pārbaude par pakaļdzīšanās video nonākšanu publiskajā vidē, jo notikušo fiksējusi VP automašīnas videokamera.

VP pārstāve uzsvēra, ka policisti, novēršot likumpārkāpumu, rīkojušies atbilstoši noteikumiem un korekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!