Foto: LETA
Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika sestdien ar diviem soda apļiem ieņēma 26. vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa ceturtā posma pirmajās sprinta sacensībās, kamēr viņas treneris Ilmārs Bricis, šaujot precīzi, bija 22. vietā vīru sacensībās.

Bendika katrā no viesošanās reizēm ugunslīnijā kļūdījās pa reizei, 7,5 kilometru distances finišā no uzvaru izcīnījušās krievietes Uļjanas Kaiševas atpaliekot par minūti un 44,9 sekundēm.

Tikmēr 47 gadus vecais Bricis šaušanā bija nekļūdīgs un desmit kilometru vīru distances noslēgumā par minūti un 24,3 sekundēm zaudēja uzvarējušajam francūzim Simonam Furkadam.

Sacensībās piedalījās arī divi jaunie Latvijas sportisti, kuri katrs šaušanā pieļāva pa divām kļūdām - Ņikita Osipovs uzvarētājam zaudēja vairāk nekā piecas minūtes, kas deva 90. vietu, bet Dzintars Daļeckis atpalika sešas ar pusi minūtes un palika 101. vietā starp 106 atlētiem.

Svētdien vīri un dāmas vēlreiz sacentīsies sprintā.

IBU kausa kopvērtējumā Bendika, kura šosezon šajā līmenī startējusi trijās sacensībās, ar 45 punktiem ieņem 48. vietu.

Tikmēr vīriem Oskars Muižnieks, kurš sezonas sākumā piedalījās divās IBU kausa sacensībās, ar 25 punktiem ieņem 73. vietu, Bricis ar 19 punktiem ir 77. pozīcijā, bet Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sezonas startā tika pie 17 punktiem kas viņam dod 84. pozīciju.

Kā ziņots, Bendika izlaiž Pasaules kausa ceturto posmu biatlonā, turpinot treniņus, kā arī piedaloties IBU kausa posmā. Tieši pirms gada Bendika, arī izlaižot Pasaules kausa pirmo etapu pēc gadu mijas, IBU kausā guva trešo vietu sprintā.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21. janvārim cīnās par iespēju piedalīties Olimpiādē. Olimpiskajās spēlēs iekļuva 22 labāko valstu sportisti, bet Latvija pagājušajā sezonā Nāciju rangā sievietēm palika vien 26. pozīcijā.

Šīs sezonas pirmajā daļā pārējo valstu sportisti cīnās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz Olimpiādi, kur no katras nācijas var kvalificēties pa divām sportistēm no valstīm, kuras nav ieguvušas ceļazīmi. Pašlaik Bendika atrodas šajā sešiniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!