Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 18. janvārī, Valsts policija no iedzīvotājiem saņēmusi izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu pagalmu Rīgā, kur sniegā atrasts raudošs trīsgadīgs puisēns, portālu "Delfi" informēja policijā.

Izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu pagalmu Pļavniekos Ķengaraga iecirknis saņēmis ap pulksten 17. Garāmgājēji ziņojuši, ka tur sniegā atrasts plānās drēbēs tērpts bērns.

Notikuma vietā ieradusies Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas nogādājis bērnu ārstniecības iestādē.

Šobrīd informācija liecina, ka bērns ir izkritis pa trešā stāva logu brīdī, kad abi vecāki nav bijuši mājās. Iedzīvotāji puisīti pamanījuši guļam sniegā plānā kreklā un biksēs, blakus viņam atradusies rotaļlieta. Garāmgājēji trīsgadnieku ietinuši segā, lai viņš nenosaltu, gaidot ārstu palīdzību.

Pēc mirkļa notikuma vietā ieradušies arī bērna tēvs un māte. Bērna vecāki policistiem izstāstījuši, ka atstājuši dēlu mājās un devušies uz veikalu. Vienlaikus policija norāda, ka uz notikuma vietu katrs no viņiem nācis no citas puses.

1990. gadā dzimušais bērna tēvs iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, savukārt 1991. gadā dzimusī māte iepriekš ir bijusi administratīvi sodīta par bērna atstāšanu bez pieskatīšanas.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 141. panta 2. daļas - par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Abi vecāki aizturēti un atrodas izolatorā.

Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus. Kā arī informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Rīgas bāriņtiesai.

Puisēns atrodas ārstniecības iestādē un veseļojas pēc notikušā.

Valsts policija izsaka pateicību atsaucīgajiem iedzīvotājiem, kuri nebija vienaldzīgi šajā situācijā un nekavējoties ziņoja policijai par notikušo. Tāpat Valsts policija arī turpmāk aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas, par to nekavējoties ziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!