Foto: Rīgas dome

Rīgas domes (RD) Vidi degradējošu būvju komisija lēmusi piespiedu kārtā sakārtot graustu Atlantijas ielā 4, kur kādreiz darbojusies viesnīca, portālu "Delfi" informē RD Īpašuma departaments.

Kopš 2014. gada īpašums pieder Lielbritānijā reģistrētam uzņēmumam "Finstor LP". Pēc RD izrādītās intereses par uzņēmuma plāniem saņemta atbilde, ka īpašnieks plāno līdz šā gada septembrim izstrādāt projektu, lai būvi sakārtotu.

Īpašuma departamentā portālam "Delfi" norāda, ka pamestajā viesnīcā iedzīvotāji var viegli iekļūt, tāpēc Vidi degradējošu būvju komisija lēma piespiedu kārtā būvi sakārtot, lai nams vairs nebūtu viegli pieejams. Īpašuma departaments sācis izstrādāt lēmumprojektu.

Komisija arīdzan iekļāva Atlantijas ielas 4 namu B kategorijas graustu sarakstā un piemēroja britu īpašniekiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli.

Komisija klasificēja ēku par B kategorijas vidi degradējošu būvi, piemēroja īpašniecei paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli, kā arī uzdeva Rīgas domes īpašuma departamentam gatavot lēmuma projektu par ēkas piespiedu sakārtošanu.

Portāls "Delfi" jau pētīja Rīgas "graustu miljonārus" un viņu praksi apjozt savus īpašumus ar dekoratīvu celtniecības sietu, solot drīz sākt ēku atjaunošanu. Taču būvdarbu vietā seko ēkas norakstīšana ārzemēs dzīvojošiem un Latvijā nepazīstamiem īpašniekiem vai centieni graustu pārdot.

No grausta statusa nav izvairījušies arī labi zināmi galvaspilsētas nami, piemēram, ēka Brīvības ielā 55, kur saimnieko Ekonomikas ministrija, kā arī nams Brīvības ielā 38, kurā dzīvokļi piešķirti bijušajiem prezidentiem Guntim Ulmanim un Vairai Vīķei-Freibergai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!